Вирус грипа и како га стећи

Пише Мара Кнежевић Керн

Шта ће се десити са имуним системом оних који приме 70 вакцина против грипа (уколико их по препоруци примају сваке године) ако преживе, и у каквом стању ће њихов организам бити у старости?

Страх је моћно средство за преусмеравање пажње и успостављање контроле над популацијом, па не чуди злоупотреба личне драме појединаца уз спиновање извештаја зарад стварања панике.
Иза кампање о епидемији сезонског грипа, у бекстејџу, стоје лагеровани стокови вакцина. О њиховој ефикасности коначно је проговорило канадско Министарство здравља, објавивши запањујућу вест да „вакцина против грипа за сезону 2014. и 2015. има ефикасност нула одсто“.

КАМПАЊОМ ДО ПОСЛЕДЊЕ ВАКЦИНЕ Канађани се с огорчењем питају како је могуће да нико неће одговарати што се осам милиона људи изложило непотребно пратећим ризицима вакцинације и финансијском трошку. Показало се да су пацијенти тек у јануару 2015. сазнали да је вирус грипа у међувремену мутирао, чега су произвођачи постали свесни већ после два месеца од лансирања вакцина у свет.
Уместо да цео контингент униште, произвођачи су – уз сагласност ЦДЦ (Центар за контролу и превенцију болести) и ФДА (Агенција за храну и лекове) – одлучили да наставе дистрибуцију и кампању све док не потроше залихе. У циљу ослобађања од 160 милиона неискоришћених ампула – кампања „имунизације“ је настављена са дискретним изменама: „Вакцинишите се и ове године, вакцина би ‚могла да помогне‘. Или тако нешто (sort of).“

Али машта мешетара је и у овој прилици пронашла начин да више зараде. ЦДЦ  и ФДА су послали упутства медицинским центрима о предузимању додатних мера „заштите“ вакцинисаних и невакцинисаних. Пацијентима је саветовано да се одмах јаве лекару како би напунили своју потрошачку корпу лекова за ову сезону, а лекари су добили налог да преписују лекове из производног програма „Глаксо Смит Клајна“ (ГСК) и „Роша“.

[restrictedarea]

Захваљујући „провакцина“ научнику, борцу за безбедне и делотворне вакцине, професору са Џон Хопкинс универзитета Марку Гејеру, јавност је сазнала због чега су вакцине против грипа најчешће неефикасне, а кампања „имунизације“ бесмислена: „Вакцина за следећу сезону производи се почетком године, на основу тренутно постојећих информација о вирусима из окружења, па је разумљиво што није могуће предвидети с којим вирусом ћемо се носити кроз неколико месеци. Упркос томе, производња се наставља, а огроман новац се сваке године слива у касе произвођача вакцине против грипа.“

Професор се замерио моћницима упорним преиспитивањем система производње, безбедности и ефикасности вакцина, уз тврдње да је главни узрочник оштећења мозга присуство тешких метала (као ађуванса) у њима.
Он такође поставља питање броја вакцина и капацитета дечјег организма да се с тим садржајем носи. Пита се шта ће се десити са имуним системом оних који преживе и у каквом стању ће њихов организам бити у старости. Да ли ће након 70 вакцина против грипа (уколико их по препоруци прима сваке године) постати резистентан, да ли ће оне изазвати аутоимуне болести, смрт?

СИТНИМ СЛОВИМА ИСПИСАНО УПОЗОРЕЊЕ Гејер захтева и започињање озбиљне истраге поводом смрти неколико десетина италијанских пацијената, 48 сати након вакцинације против грипа, после чега је италијанско Министарство здравља (децембра 2014) издало наредбу о обустављању вакцинације.

Притисци на професора Гејера су кулминирали по иступању пред УН (Environment Programme – Intergovernmental Negotiating Committee) којом приликом је изнео доказе да жива није избачена из вакцина, како су то произвођачи тврдили. Он је изнео аргументе за забрану тимеросала, о чему је сведочио на суду поводом тужби родитеља аутистичне деце. Корумпиране судије су његово сведочење окарактерисале као „интелектуално непоштено“, „непоуздано“, „неквалификовано“, „некредибилно“… Кредибилитет је очигледно постао мантра за прикривање ланца медицинске проституције и експерата без кредибилитета за дефинисање појма „кредибилан“.

Захваљујући инфо-ратнику Мајку Адамсу, дошли смо до поузданих и кредибилних анализа о томе колико живе садржи једна доза вакцине против грипа. После набавке најсавременије опреме за детекцију присуства тешких метала у вакцинама, он је, уз помоћ стручног тима волонтера, дошао до запањујућег открића да се у ГСК вакцини флулавал налазе шокантне количине живе – 25.000 пута више од дозвољених количина у пијаћој води. Та количина је много већа од оне пронађене у контаминираној туњевини, забрањеној за јело. То што се овај садржај убацује директно у тело чини га много токсичнијим него у случају оралног узимања хране и воде контаминиране живом.

Произвођачи флулавала у овом ланцу делимично су се ослободили одговорности, захваљујући упутству приложеном уз вакцину, на којем је ситним словима исписано упозорење да „није било контролисаних студија које би доказале да долази до смањеног интензитета болести након вакцинације флулавалом“. Ту је и напомена да „безбедност и ефикасност флулавала није доказана код трудница, дојиља и деце…“ уз упозорење да вакцина садржи „неуротоксичне хемикалије“. Произвођач не гарантује да није канцерогена, као ни да нема утицаја на плодност. Запањује податак да се током читаве кампање за додатно давање флулавала – усмерене и према већ вакцинисанима – игнорисало упозорење произвођача да „није дозвољено давати флулавал пацијентима који су пре тога примили било какву вакцину (икада)“.

КЛЕВЕТА УМЕСТО АРГУМЕНТА Проф. Гејер се, након подношења тужбе против ФДА због неспровођења сопствених прописа о обавези тестирања безбедности вакцина, као и због избегавања изношења у јавност свих случајева негативних реакција, нашао на удару руководиоца Одсека за јавно здравље у Мериленду, Џошуе Скарфштајна, главног борца за стављање живе у вакцине. Чињеница да је Џошуа Скарфштајн члан Америчке педијатријске академије (у потпуности финансиране од стране индустрије вакцина) као и бивши утицајни члан ФДА, говори о нераскидивој спрези здравственог сектора и фармацеутских компанија.

После тајног састанка Лекарског борда из Мериленда (2011) изгласана је одлука да проф. Гејер представља „јавну опасност“, због чега му је одузета лиценца за рад. Међу сведоцима оптужбе нашла се и извесна списатељица, Кетлин Сидл, која је на свом блогу износила тврдње да је аутизам божји дар и да родитеље и лекаре који мисле другачије треба казнити.

Пошто су му укинули лиценцу за рад, непослушни научник је изложен јавној дискредитацији уз помоћ блогера, који су га некажњено клеветали и вређали, називајући га „социопатом, убицом деце…“ Клевета је постала замена за аргументе и једино средство комуникације с масама, што је огорчило заштитника грађана Тима Болена, који је стао у Гејерову одбрану. Он је поручио да „ово није крај – борба тек почиње“.

ВАКЦИНА ЗА РЕЛИГИОЗНЕ ФАНАТИКЕ Французи су формално решили проблем формирајући 31 пункт за централизовано прикупљање информација о секундарним ефектима вакцинације. У центрима се може добити формулар ЦЕРФА 1503*01 за дефинисање проблема с којима се пацијент суочио, а статистички подаци говоре да се годишње забележи 8 000 случајева с нежељеним реакцијама, док се на болничко лечење прими 128 000 пацијената, услед компликација насталих после узимања преписаних лекова. Сем формулара намењених пацијентима, постоји и формулар 10011*04 намењен лекарима. Нажалост, ова процедура се уопште не примењује а разлози се могу наслутити. Власти се правдају чињеницом да о овом протоколу лекари ништа не знају, или да немају времена да поштују процедуру уписивања пријављених тегоба, која траје 15 минута, због чега су примедбе „смешно ретке“. Већина пацијената није обавештена о постојању таквих центара.

Док нас локални експертски тимови, забринути што родитељи губе поверење у систем, убеђују да су вакцине безбедне, да је количина живе безначајна а аутизам друштвено прихватљив, иза наших и њихових леђа се одвијају процеси о којима говоре само „социопате“. Ради се о „процурелом“ видео-снимку из Пентагона, где научник пред аудиторијумом извештава о постојању вакцине којом би се „фанатици претворили у нормалне особе“, уз признање да се експерименти над становништвом већ увелико изводе, засипањем у виду аеросола. „До сада смо популацију излагали само респираторним вирусима, као што је грип или риновирус, али смо спремни да испробамо фунавах – вакцину за религиозне фанатике – која заиста обећава.“

У септембру 2014. „Њујорк тајмс“ је објавио чланак о смрти 50 деце, проузрокованој вакцинама против малих богиња. Деца су живела у области под контролом побуњеника, у северозападној Сирији, а вакцинација је обављена у организацији УН. С обзиром да је ова област ван система здравствене заштите председника Асада, виновници овог злочина ће наставити с радом.

[/restrictedarea]

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *