НИС и у 2015. наставља да подржава развој локалних заједница

Потписан споразум са десет општина и градова у којима НИС остварује делатност

Kирил Кравченко, генерални директор НИС-а, и представници десет градова и општина у Србији потписали су споразуме о стратешкој сарадњи на основу којих ће НИС наставити да улаже у развој локалних заједница кроз програм „Заједници заједно“.
Према потписаним споразумима, за најбоље пројекте са територија Новог Сада, Зрењанина, Панчева, Ниша, Чачка, Кикинде, Кањиже, Новог Бечеја, Србобрана и Житишта НИС ће издвојити више од 90 милиона динара.
НИС већ седму годину заредом спроводи програм подршке локалној заједници, на који могу да се пријаве установе и непрофитна удружења са пројектима из области спорта, културе, науке, заштите животне средине и помоћи социјално угроженим категоријама.
Од 2009. године НИС је реализовао више од 600 пројеката који су одабрани са циљем да допринесу побољшању свакодневног живота у локалној заједници. У ове пројекте НИС је до сада уложио готово 800 милиона динара.
О избору пројеката одлучује комисија, коју чине представници НИС-а, локалних самоуправа, као и угледне личности из локалних заједница. Оно што је новина у овогодишњем избору пројеката јесте увођење могућности гласања локалног становништва путем интернета за пројекте у њиховом граду, тј. општини. Такође, ове године могућност да се укључе у програм имаће и институције од друштвеног значаја јер је приоритет овогодишњег конкурса подизање квалитета пројеката.
Јавни конкурс ће трајати од 5. фебруара до 26. фебруара и сва удружења грађана и друге установе из 10 локалних заједница и града Београда, који се придружио програму прошле године, моћи ће да конкуришу са пројектима из области спорта, културе, заштите животне средине, науке и помоћи социјално угроженим групама.
Услови и пропозиције јавног конкурса биће објављени на сајту www.zajednicizajedno.nis.eu, а заинтересовани могу слати своје предлоге на мејл адресу [email protected] или се пријавити на сајту. Резултати конкурса ће бити објављени до 8. маја 2015. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *