NIS i u 2015. nastavlja da podržava razvoj lokalnih zajednica

Potpisan sporazum sa deset opština i gradova u kojima NIS ostvaruje delatnost

Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, i predstavnici deset gradova i opština u Srbiji potpisali su sporazume o strateškoj saradnji na osnovu kojih će NIS nastaviti da ulaže u razvoj lokalnih zajednica kroz program „Zajednici zajedno“.
Prema potpisanim sporazumima, za najbolje projekte sa teritorija Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva, Niša, Čačka, Kikinde, Kanjiže, Novog Bečeja, Srbobrana i Žitišta NIS će izdvojiti više od 90 miliona dinara.
NIS već sedmu godinu zaredom sprovodi program podrške lokalnoj zajednici, na koji mogu da se prijave ustanove i neprofitna udruženja sa projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke, zaštite životne sredine i pomoći socijalno ugroženim kategorijama.
Od 2009. godine NIS je realizovao više od 600 projekata koji su odabrani sa ciljem da doprinesu poboljšanju svakodnevnog života u lokalnoj zajednici. U ove projekte NIS je do sada uložio gotovo 800 miliona dinara.
O izboru projekata odlučuje komisija, koju čine predstavnici NIS-a, lokalnih samouprava, kao i ugledne ličnosti iz lokalnih zajednica. Ono što je novina u ovogodišnjem izboru projekata jeste uvođenje mogućnosti glasanja lokalnog stanovništva putem interneta za projekte u njihovom gradu, tj. opštini. Takođe, ove godine mogućnost da se uključe u program imaće i institucije od društvenog značaja jer je prioritet ovogodišnjeg konkursa podizanje kvaliteta projekata.
Javni konkurs će trajati od 5. februara do 26. februara i sva udruženja građana i druge ustanove iz 10 lokalnih zajednica i grada Beograda, koji se pridružio programu prošle godine, moći će da konkurišu sa projektima iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijalno ugroženim grupama.
Uslovi i propozicije javnog konkursa biće objavljeni na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu, a zainteresovani mogu slati svoje predloge na mejl adresu [email protected] ili se prijaviti na sajtu. Rezultati konkursa će biti objavljeni do 8. maja 2015. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *