Влада ће се борити за свако радно место

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин изjавио jе данас у Kрушевцу да ће се Влада Србиjе борити да сачува свако радно место и отвори “бар по jедно ново”, истакавши да jе у буџету за подстицаj запошљавања младих намењено 2,8 милиjарди динара.

Вулин jе обишао Дом за децу и омладину “Jефимиjа” и поделио штићеницима поклоне коjе jе донирало Удружење осигуравача Србиjе и том приликом jе додао да jе за активне мере за запошљавање у буџету опредељено jош 500 милиона динара за запосљавање особа са инвалидитетом.
“На то треба додати и приходе приватизациjе коjи ће добрим делом отићи у нове инвестициjе коjе неће одлазити у буџетску потрошњу, већ у нове инсвестициjе, у борбу за зазапсољавања за свако радно место”, рекао jе Вулин новинарима.

Oн jе свим грађанима честитао Божић, поручивши да нас оваj празник учи “пуно ствари, а jедна од њих jе да свако од ове деце не гледамо само оно што су сада, него да гледамо оно што она могу бити”.
“Mи смо данас можда донели дарове будућем председнику републике, можда смо данас обишли неког великог спортисту због кога ћемо бити поносни и због кога ће наша химна да се слуша у читавом свету, а сигуран смо да смо обишли добре очеве, маjке и људе коjи ће рађати децу коjа ће бити срећниjа него што су били они”, казао jе Вулин.

Пред нама jесте, како jе додао, година штедње и тешка година, али да баш зато, 2015. годину треба да обележи “реч солидарност”.
“Kао што су данас осигуравачи Србиjе солидарни са овом децом. Oво су ванбудзетска средства и нешто што нису платили порески обвезници, нешто што смо добили и што ћемо добиjати из недеље у недељу. Желим да сваке недеље обрадуjем неко дете или неки геронто центар”, поручио jе Вулин.

Један коментар

  1. Ako ovakvi ostanu na vlasti, onda poklon buducem predsjedniku SRBIJE je vec stigao od SOROSOVE FONDACIJE . . . . . . . . a za sportske velikane cemo govoriti da su ” srpskog porijekla”……….a ciju zastavu ce nosit nije bitno………

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *