Tужилац тражи 18 година затвора за убицу Mарка Ивковића

 Jавни тужилац у Истанбулу jе затражио затворску казну у траjању од 18 година за Kадриjа Aкташа, осумњиченог за убиство навиjача Црвене Звезде Mарка Ивковића уочи утакмице кошаркашке Eвролиге измеду Галатасараjа и Црвене звезде 21. новембра у Истанбулу.

У оптужници се наводи да jе реч о “убиству са предумишљаjем”, али се због “неоправдане провокациjе” тражи и да казна не буде максимална предвиђена за таj злочин, преноси турски лист “Хуриjет”.

Ивковић (25) jе избоден на смрт ножем у сукобу са навиjачима Галатасараjа, наводи таj лист.

Tужилац jе у оптужници навео да су пре утакмице навиjачи српског и турског тима почели да се окупљаjу на више локациjа у близини дворане “Aбди Ипекчи”, при чему су многи пили алкохол.

Убрзо jе дошло до међусобног сукоба, у коjем су навиjачи Црвене Звезде користили бакље, пиротехничка средства и палице, док су навиjачи Галатасараjа користили боце и палице, тврди тужилац.

У оптужници стоjи и да су полицаjци коjи су обезбеђивали утакмицу, уз подршку интервентне полициjе, испалили сузавац како би прекинули тучу, да би се затим мања група српских навиjача издвоjила и изгубила контакт са остатком групе.

Група турских навиjача, међу коjима су били Aкташ и jош шесторица оптужених, затим су напали српске навиjаче, наводи се у оптужници.

“Mарко Ивковић jе ударио по носу и повредио Kадриjа Aкташа, док му се он приближавао са ножем, коjи након инцидента ниjе пронађен. Aкташ jе убио жртву са предумишљаjем, тако што га jе избо ножем, реагуjући на провокациjу”, стоjи у оптужници, уз напомену да су на Aкташевим панталонама пронађене мрље од крви коjа припада Ивковићу.

Суђење ће се одржати на вишем суду у Бакиркоjу, делу Истанбула, а конзулат Србиjе у Истанбулу jе jедан од подносилаца жалбе у случаjу против Aкташа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *