Дачић: Циљ напада слабљење Воjске и државе

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић оценио jе данас да jе политичка стабилност jедан од основних услова напретка Србиjе те да jе свако рушење угледа и кредибилитета Воjске Србиjе уперено против просперитета земље.

“Oви напади имаjу за циљ слабљење Воjске Србиjе и државе, али су уперени и против регионалне стабилности”, изjавио jе Дачић, саопштено jе Mинистарства спољних послова.

Према његовим речима, стално понављање никада доказаниних оптужби против начелника Генералштаба Воjске Србиjе, генерала Љубише Диковића наноси велику штету Воjсци и држави.
“Увек сам сматрао да нема jаке Србиjе без jаке, угледне и поштоване воjске. Воjска Србиjе jе jедан од стубова стабилности Србиjе, али и важан чинилац регионалног мира и стабилности”, додао jе Дачић.

фонд за хуманитарну право у четвртак jе поновио да поседуjе документа коjа указуjу да jе генерал Диковић одговоран за ратне злочине на KиM, што jе Mинистарство одбране оценило као “наставак оркестриране кампање против система одбране.”

Директорка фХП Сандра Oрловић jе, представљаjући досиjе “Рудница” о ратним злочинима над косовским Aлбанцима, рекла да су у Досиjеу наведени докази коjи “указуjу на одговорност или улогу припадника 37. моторизоване бригаде Воjске Jугославиjе, чиjи jе командант тада био Диковић”.

3 коментара

  1. Nije problem FOND ZA HUMANITARNO PRAVO, problem je DRZAVA SRBIJA ili tacnije oni koji je predstavljaju. Ti si problem Dacicu. Problem su Vucic i Nikolic.Za lazne optuzbe protiv DRZAVE i onih koji ju pretstavljaju u svakoj normalnoj drzavi , kazne su veoma stroge!!! Sonja Biserko, Natasa Kandiic……………………da ne nabrajam, svi znamo, sve ih
    poznajemo, godinama,slobodno, drsko i bezobrazno blate i narod i Drzavu! Niko nista ne smije da ucini!! Ovi su zasticeni od “zapadnih prijatelja” od kojih vas trojca imate patoloski strah!!! Zato se nista ne smije poduzeti!! Pitam se tko Vas je izabrao……….narod??? Ili ovi kojima lizete skute……….

  2. Zar Kandićeva i Biserko imaju doživotni mandat da pljuju po državi u kojoj žive? Dokle ćemo to gledati i slušati? I ko ih je postavio na te funkcije i ko jih finansira?

    • Da li zaista pitate? Ako zaista pitate jer neznate, zasto uopste pisete komentare? To bi Vi i te kako mogli da znate.
      Izvinjavam se Pecatu (u slucaju da objavite) i citaocima, ali meni takvo nesto u meduvremenu zaista preslo preko nosa, pa da bi… ah.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *