Dačić: Cilj napada slabljenje Vojske i države

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je politička stabilnost jedan od osnovnih uslova napretka Srbije te da je svako rušenje ugleda i kredibiliteta Vojske Srbije upereno protiv prosperiteta zemlje.

“Ovi napadi imaju za cilj slabljenje Vojske Srbije i države, ali su upereni i protiv regionalne stabilnosti”, izjavio je Dačić, saopšteno je Ministarstva spoljnih poslova.

Prema njegovim rečima, stalno ponavljanje nikada dokazaninih optužbi protiv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Ljubiše Dikovića nanosi veliku štetu Vojsci i državi.
“Uvek sam smatrao da nema jake Srbije bez jake, ugledne i poštovane vojske. Vojska Srbije je jedan od stubova stabilnosti Srbije, ali i važan činilac regionalnog mira i stabilnosti”, dodao je Dačić.

fond za humanitarnu pravo u četvrtak je ponovio da poseduje dokumenta koja ukazuju da je general Diković odgovoran za ratne zločine na KiM, što je Ministarstvo odbrane ocenilo kao “nastavak orkestrirane kampanje protiv sistema odbrane.”

Direktorka fHP Sandra Orlović je, predstavljajući dosije “Rudnica” o ratnim zločinima nad kosovskim Albancima, rekla da su u Dosijeu navedeni dokazi koji “ukazuju na odgovornost ili ulogu pripadnika 37. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije, čiji je komandant tada bio Diković”.

3 komentara

  1. Nije problem FOND ZA HUMANITARNO PRAVO, problem je DRZAVA SRBIJA ili tacnije oni koji je predstavljaju. Ti si problem Dacicu. Problem su Vucic i Nikolic.Za lazne optuzbe protiv DRZAVE i onih koji ju pretstavljaju u svakoj normalnoj drzavi , kazne su veoma stroge!!! Sonja Biserko, Natasa Kandiic……………………da ne nabrajam, svi znamo, sve ih
    poznajemo, godinama,slobodno, drsko i bezobrazno blate i narod i Drzavu! Niko nista ne smije da ucini!! Ovi su zasticeni od “zapadnih prijatelja” od kojih vas trojca imate patoloski strah!!! Zato se nista ne smije poduzeti!! Pitam se tko Vas je izabrao……….narod??? Ili ovi kojima lizete skute……….

  2. Zar Kandićeva i Biserko imaju doživotni mandat da pljuju po državi u kojoj žive? Dokle ćemo to gledati i slušati? I ko ih je postavio na te funkcije i ko jih finansira?

    • Nije valjda

      Da li zaista pitate? Ako zaista pitate jer neznate, zasto uopste pisete komentare? To bi Vi i te kako mogli da znate.
      Izvinjavam se Pecatu (u slucaju da objavite) i citaocima, ali meni takvo nesto u meduvremenu zaista preslo preko nosa, pa da bi… ah.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *