Турски министар пренео Стефановићу: Два тима траже убицу

Турска полиција оформила је два посебна тима за откривање убице навијача Црвене Звезде Марка Ивановића у Истанбулу, пренео је министар унутрашњих послова Турске Ефкан Ала свом српском колеги Небојши Стефановићу

Он је рекао Стефановићу и да је турска полиција скинула снимке са 25 сигурносних камера које се налазе у близини места убиства и да се истовремено узимају изјаве особа које би могле да идентификују извршиоца, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова Србије.

Ала је изјавио саучешће породици убијеног Ивковића, као и Републици Србији, и додао да ће њихова полиција покушати у што краћем року да пронађе починиоца, наводи се у саопштењу.

Турски министар “обавестио је Стефановића да је њихова полиција оформила два посебна тима за откривање починиоца злочина над српским државланином”.

Стефановић је рекао да је, због добрих односа две земље, веома важно да се у најкраћем року приведе правди починилац овог бруталног кривичног дела, “јер је то интерес српске јавности и државе”.

Он је изразио захвалност турском колеги што се лично заинтересовао за случај и истакао да ће се комуникација двојице министара наставити, јер Србија жели да добије све информације које се тичу истраге.

Ивановић је убијен прошлог петка у Истанбулу где је досао да посматра кошркашку утакмицу београдске Црвене Звезде и Галатасараја.

Преминуо је од убода ножем, сахрањен је у понедељак на Бежанијском горбљу а убица још није откривен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *