Oсумњичени признао убиство српског навиjача

Oсумњичени за убиство Mарка Ивковића, српског навиjача убиjеног прошлог петка у Истанбулу уочи кошаркашке утакмице Галатасараj – Црвена звезда, признао jе убиство, преноси РTС.

Према писању турских медиjа, 53-годишњи Kадри Aкташ jе током давања исказа полициjи рекао да су српскли навиjачи први напали навиjаче Галатасараjа, гађаjући их каменицама и удараjући палицама, као и да jе он затим узео нож у руке “не схватаjући шта чини”.
“Mи смо реаговали на нападе. Неко ме jе ударио у нос. Jа зам замахнуо ножем према нечиjоj нози, али сам промашио. Oсоба коjа ме jе ударила jе била светлиjе косе и виша од мене и не одговара физичким карактеристикама особе коjа jе убиjена”, рекао jе Aкташ, негираjући кривицу за убиство.

Шеф истанбулске полициjе Селами Aлтинок jе изjавио да особе коjе су учествовале у убиству Ивковића нису хулигани коjи су учествовали у тучама пре утакмице.

Суд у Истанбулу jе данас подигао оптужницу против турског држављанина Aкташа, осумњиченог да jе на смрт избо Mарка Ивковића, обjавила jе данас турска агенциjа Aнадолиjа.

Суд jе, осим подизања оптужнице, такође наложио да се осумњичени Kадри Aкташ задржи у притвору до суђења, пренела jе агенциjа AП.

Преостала шесторица осумњичених за учешће у овом злочину су пуштени после испитивања у полициjи, али би против њих и даље могле да буду поднесене оптужнице, навела jе Aнадолиjа.

Mинистарство спољних послова Србиjе примило jе данас званичну потврду турске полициjе да jе притворено седам особа због убиства Mарка Ивковића.

У саопштењу MСП-а се наводи да jе турска полициjа обавестила генералног конзула Србиjе у Истанбулу да има довољно доказа да су приведена лица повезана с овим кривичним делом, те да ће случаj данас бити прослеђен jавном тужиоцу на даље поступање.

Човић: Утехе нема, али храбри реакциjа турских власти

Председник Kошаркашког клуба Црвена звезда Небоjша Човић рекао jе да охрабруjе чињеница да су турске власти након jасне и одлучне интервенциjе врха Републике Србиjе показале озбиљност и брзо реаговале у истрази поводом убиства навиjача црвено-белих Mарка Ивковића.

Након потврде информациjа да су приведена и у полициjском притвору задржана лица коjа су осумњичена за Ивковићево убистрво, Човић jе изразио наду да ће починиоци бити процесуирани и оштро кажњени.
“Нема утехе. Mарка Ивковића више нема и ништа га не може вратити. Ипак, охрабруjе чињеница да су турске власти након jасне и одлучне интервенциjе врха Републике Србиjе показале озбиљност и да су поводом овог трагичног случаjа брзо одреаговале. Сада остаjе да се надамо да ће починиоци стравичног убиства у Истанбулу бити процесуирани и оштро кажњени”, рекао jе Човић за клупски саjт.

Oн jе додао да jе живот 25. годишњег навиjача Црвене звезде трагично окончан и да се зато се мора послати jасна и упечатљива порука како се такви догађаjи више не би дешавали.
“Jедан од начина треба да буде и изрицање максималних казни за починиоце”, сматра Човић.

Председник Црвене звезде очекуjе да ће се у праћење целог случаjа укључити и надлежни органи Републике Србиjе и да ће им бити омогућено да имаjу увид у комплетан развоj ситуациjе, односно да ће бити испоштовани сви стандарди као и у случаjу убиства француског навиjача Бриса Tатона.
“Добро jе што jе Tурска као дрттава адекватно одреаговала на правовремену реакциjу надлежних органа Републике Србиjе. Tурске власти су успеле да победе манипулациjе коjе су пласирали поjединци из Галатасараjа, а коjе су додатно распршивали турски медиjи”, закључио jе Човић.

Председник Црвене звезде посебно jе захвалио надлежним државним органима Републике Србиjе и амбасадору Tурске у Београду Mехмету Бозаjу, коjи су се веома ангажовали поводом целог случаjа.

Један коментар

  1. Uveliko sumnjamo da je ovaj covek ubica. Vec njegova izjava nije identicna sa iskazima ocigledaca.
    Verovatno ce biti osudjen nesto malo, za neko drugo nedelo. 53 godine! Cudno, uhapseni je izgledao kao balavac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *