Pobednica Evrovizije zakazala nastup na Ravnoj gori

KOPENHAGEN/RAVNA GORA, 11. maj 2014, (Njuz) – Pobednica Evrosonga Končita Vurst zatrpana je pozivima za koncerte širom Evrope, a prva ponuda koju je prihvatila je ona za nastup na sledećem Ravnogorskom saboru.

Končita, rođena kao Tom Nojvirt, se odlučila na ovaj korak kako bi ukazala na neravnopravan položaj muškaraca i žena sa bradom u srpskom društvu.

– Čula sam za diskriminaciju sa kojom se sreću osobe sa bradom u Srbiji i da je Ravna gora simbol njihove borbe za ravnopravnost. Sa radošću sam prihvatila poziv Gospodina Vuka Draškovića koji me je pozvao da nastupim na sledećem Ravnogorskom saboru i tako pomognem u njihovoj borbi za jednakost sa ljudima bez brade. Mi bradati ljudi i žene se srećemo sa nerazumevanjem društva i moramo učiniti sve da se to promeni – rekla je Končita.

Vuk Drašković, predsednik Srpskog pokreta obnove koji tradicionalno organizuje sabor na Ravnoj gori, ne krije zadovoljstvo Končitinom odlukom. Drašković očekuje da će njena pobeda na Evrosongu pomoći rehabilitaciji ravnogorskog pokreta.

– Nije slučajno da je u danu kada je organizovan Ravnogorski sabor na Evroviziji pobedila žena sa bradom. Ova pobeda predstavlja i pobedu Ravne gore i politike koju je SPO godinama zastupao. Svi oni koji su se do sada ustručavali da puste brade, sada to mogu slobodno da urade. Ponavljam svi, svi, svi treba da puste brade jer posle ovoga u Evropu se bez brade neće moći – oduševljeno je zaključio Drašković.

Bojan Savić

Read more: http://www.njuz.net/pobednica-evrovizije-zakazala-nastup-na-ravnoj-gori/#ixzz31bFbkhuB

3 коментара

  1. Pa dobro i…e bradati,hteo si da seces ruke zbog zelenih barjaka a sada hoces da ti p…r peva na ravnoj gori!Onoliko koliko se ponosim sto sam Srbin toliko se I stidim kad vidim takve podguzne muve u svom plemenu kao sto si ti!Rdjom kapom dok ti je koljena!

    • слађана видић

      Милоше, ово је зајебанција усмерена на Драшковића и четнике.Ко се информише и учи из новина или је много наиван или много глуп.

  2. I pecat je zajebancija od novina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *