НЕМОJ, СИНЕ, ГОВОРИТИ КРИВО!

Пише Драгомир Антонић

Учешће у лагању и измишљању је очито многима део описа посла. У том сектору увек има места за новозапослене. Лажи се много не мењају

Лагање се у Срба одувек сматрало грехом. Срби су веровали да истина потиче од самог Бога, а да лаж води порекло од ђавола. Уосталом, тако је записано у Светоме писму. Сачувати себе од лажи значило је да смо се сачували од  ђавола и његовог наума. Насупрот лажи била је истина. Веровало се да храбри људи, честити људи, јунаци говоре истину. Истина је била њихова карактерна особина. Са њом се живело. Због ње се глава губила.

 

НЕЋУ МОЈЕ ГАЗИТИ ПОШТЕЊЕ Србин се може о неке друге ствари огрешити, али кад је реч о истини, ту је непоколебљив. Народни стихови – које стално избацују из школских програма јер су старомодни и не иду укорак са временом – чувају од заборава врлине које су се поштовале у српском народу. Речи које Мајка Јевросима упућује свом сину Краљевићу Марку сви знамо:

Немој, сине, говорити криво

ни по бабу ни по стричевима

већ по правди Бога истинога…

Ваљда их никад нећемо ни заборавити. Хајдук Видак Јовљевић, кад га у Стамболу испитују јесу ли тужбе против њега истините, одговара:

Истина је, мој честити царе,

вјера моја тако ми помогла!

Ништа теби затајити нећу,

јер ћу, видим, брзо умирати,

па ако сам огрешио душу,

нећу моје газити поштење

Могу се српске народне песме које величају врлине наводити убескрај, јер је народни певач певао о ономе што је видео и што се у његово време поштовало, а поштовало се добро и честито. Оно је увек било изнад лошег и лажног. Тако је некад било у Срба, а многе од наведених врлина задржале су се и данас упркос инсистирању евроунијата и домаћих издајника да променимо свест и избришемо из свог памћења све што нас везује за претке и порекло.

[restrictedarea]

ШТА ЋЕ НАМ КОСОВКА ДЕВОЈКА У чему је разлика између твораца наших просветних програма и проф. др Ралфа Дитера Клугеа, директора Славистичког семинара Универзитета Тибинген у Немачкој, који је 1997. изјавио а потом и написао „да се српској деци забрани у школама учење српске националне поезије“. Наш министар просвете нас убеђује да се сам, лично, тога  досетио. Што да српска деца уче Косовку Девојку? Шта ће им? Чуди ме како се нико не сети да Французима предложи да мали Французи не уче више Јованку Орлеанку!

С једне стране, имамо традицију, васпитање, породицу која чува и преноси са генерације на генерацију универзалне и вечите вредносне судове о истини, части, поштењу, милосрђу, помоћи људима у невољи. Традицију која нас учи да чувамо своје и поштујемо туђе. С друге стране, имате наводно цивилизован и демократски свет који све наведено негира, а оне који желе своје вредности да сачувају проглашава заосталим, лажљивим, поквареним, злочинцима и свиме што болесном уму може пасти на памет. За тај „напредни“ свет је нормално лагати и блатити друге ако је то у њиховом интересу. Хајде да се присетимо неких њихових лагарија. Онако, збрда-здола. Свако од нас зна стотине њихових лажи. У Немачкој, одакле стално стижу предлози да променимо свест, министри и председници држава су преписивали докторске радове и лажно се представљали као умни људи. Китили се туђим перјем. Кад је дозвољено у Европи, што се онда такве ствари не би дешавале и код нас, јер евроунијате немају алтернативу? Кад може немачки министар да преписује, зашто не би српски могао да каже да је завршио неки угледни страни факултет уместо домаћег? Светско, а наше. Данас то није велики грех. Кад нобеловац Барак Хусеин може да слаже, може и његова чиновница Викторија Нуланд да изјави да су „на Мајдану демонстранти рентирали владине зграде, за разлику од Доњецка где су их окупирали“. Изговорена будалаштина јој не смета. Не смета ни Расмусену, функционеру удружене злочиначке организације НАТО, да изјави да је „циљ интервенције НАТО на Косову био да се спречи геноцид и да је  био у складу са Повељом Уједињених нација“.

 

НЕКАД СРБИ, ДАНАС РУСИ Кад смеју глупости и лажи да изговарају светске „величине“, онда не чуди што и судије, чиновници и назовидоктори у Хагу тврде како је „хемотерапија коју би требало да прима проф. др Војислав Шешељ могла да зарази друге затворенике и зато се он мора изоловати“. Човека држе више од 11 година у затвору у ћелији без пресуде и сад би још да га изолују, као да већ није изолован. Трибунал брине о другим затвореницима и зна да је хемотерапија заразна. Као кад би рекли да је смрт прелазна, па се саветује грађанству и родбини да не иду на сахране. Учешће у лагању и измишљању је очито део посла многих. У том сектору увек има места за новозапослене. Лажи се много не мењају. Једино се прилагоди новом објекту који ваља наружити.  Раније смо то били ми Срби, а сад су на тапету Руси. Руси су зли, подли, убице спремне да изазову Трећи светски рат и униште све „вредности западне демократије“. Боже, како су Американци, Канађани, Енглези и остали фин, невин, простодушан и добар свет, само им не дају мира зли Руси. Милосрђа ради, да би се вратили на прави пут, једноставно их треба побити или бар заменити неким другим Русима којима је свест промењена и који ће бити послушнији. Зато, кад чујете или прочитате разне изјаве, имајте на уму да они који их дају примају новце за изречено, а ближе се и избори код евроунијата. Није лако остати без 300.000 евра годишње. Код њих лаж има цену.

Не заборавимо српске хероје који се боре за част Србије у Хагу. Молимо се да издрже. Молимо се за здравље архиепископа охридског господина Јована. Криви су што су Срби.

[/restrictedarea]

2 коментара

  1. Када се прича о лагању, изнети ћу још један податак о ВЕЛИКОЈ ПРОМОЦИЈИ ЛАЖИ.

    Случајно сам наишла на наслове књига МИЛОМИРА МАРИЋА, Деца комунизма I – Људи новог доба и Деца комунизма II – Магле са истока, на чијим насловним странама је већ добро познати лик “ћелаве жене”, чија је глава у облику јајета, са црвеним повезом на коме су срп и чекић.

    Овом приликом поручујем грађанима Србије и Српском народу, да је наведени “господин ЛАЖЉИВИ АУТОР” и да су СЛИКЕ НАСЛОВНИХ СТРАНИЦА, наведених књига, ЧИСТЕ ПОДВАЛЕ И ЛАЖИ и да наведени аутор нема појма о ИСТИНИ!

    За сада толико!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *