ДСС: За београдске и ванредне парламентарне изборе 16.марта

БEOГРAД – Демократска странка Србиjе сматра да jе после апсолутне победе Српске напредне странке на jучерашњим локалним изборима припродно да београдски и ванредни парламентарни избори буду одржани 16. марта идуће године.

Портпарол ДС С Петар Петковић jе рекао новинарима и да та победа напредњака показуjе да премиjер и лидер социjалиста Ивица Дачић више нема легитимитет да води Владу Србиjе.

Oн сматра и да “апсолутна победа” СНС на изборима у Oџацима, Kостолцу и Вождовцу представља “врухунац напредњака али и почетак пада те странке”.
“Природно jе да буду расписани ванредни парламентарни избори заjедно са београдским”, рекао jе он, додавши да ДС С сматра да би ти избори требало да буду одржани заjедно – 16. марта идуће године.

Према његовим речима, разлог за расписивање ванредних републичких избора jе и то што jе СНС истовремено наjодговорниjа за териториjално, економско, духовно и морално урушавање државе.

Петковић jе оценио и да у медиjскоj сфери влада “потпуна блокада” за било коjе политичко мишљење коjе jе супротно наставку европских интеграциjа Србиjе.

Портпарол ДС С jе рекао и да власт “не само да диктира шта може да се пише већ и коjи термини могу да се користе”, додавши да “медиjска сцена у Србиjи клизи у jедноумље” слично времену из комунизма.

Oн jе у том контексту упитао да ли jе тачно “да саветница у Kанцелериjи за KИM Зорица Радовановић тражи да се, после почетка примена ИБM ( споразума о интегрисаном управљању прелазима) уместо граница и царина користе термини административни прелази и наплата дажбина на Jарињу и Брњаку”.
“На Jарињу и Брњаку се налазе цариници и полициjа лажне државне Kосова и то сви могу да виде”, рекао jе Петковић, додавши да jе то “свима познато”, као и да “новац од царине иде у буџет лажне државе Kосово”.

Oн истиче и да jе и зато време да што пре дође до расписивања ванредних парламентарних избора, као и зато што jе “Србиjа све задужениjа, а народ нема пара и буквално преживаљава”.

2 коментара

  1. Sva narodna muka ništa ne znači, opet će raja da glasa za svoje klrvnike i basta !

  2. слађана

    То је све због тога што су људи који су себе прогласили за власт направили непремостив јаз између себе и остатка народа што се изнова и изнова у историји понављало само се називало другачијим именима. Данас, они су високо и одвојени од народа којим владају и слепи и глуви за његове потребе. Сматрам да су свесно направили ту провалију како се нико од обичних смртника не би усудио да је прескочи и да избегну случај да им се деси нека револуција попут оне у Француској зато и уништавају средњу класу и онемогућавају јој да јача. Они желе само пуко пучанство и удворице и користе све што им је на располагању медије, уцене, психологију да би спровели свој циљ, а да ли ће им наум успети то ћемо још да видимо. Ипак смо ми Срби вучји окот.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *