DSS: Za beogradske i vanredne parlamentarne izbore 16.marta

BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije smatra da je posle apsolutne pobede Srpske napredne stranke na jučerašnjim lokalnim izborima priprodno da beogradski i vanredni parlamentarni izbori budu održani 16. marta iduće godine.

Portparol DS S Petar Petković je rekao novinarima i da ta pobeda naprednjaka pokazuje da premijer i lider socijalista Ivica Dačić više nema legitimitet da vodi Vladu Srbije.

On smatra i da “apsolutna pobeda” SNS na izborima u Odžacima, Kostolcu i Voždovcu predstavlja “vruhunac naprednjaka ali i početak pada te stranke”.
“Prirodno je da budu raspisani vanredni parlamentarni izbori zajedno sa beogradskim”, rekao je on, dodavši da DS S smatra da bi ti izbori trebalo da budu održani zajedno – 16. marta iduće godine.

Prema njegovim rečima, razlog za raspisivanje vanrednih republičkih izbora je i to što je SNS istovremeno najodgovornija za teritorijalno, ekonomsko, duhovno i moralno urušavanje države.

Petković je ocenio i da u medijskoj sferi vlada “potpuna blokada” za bilo koje političko mišljenje koje je suprotno nastavku evropskih integracija Srbije.

Portparol DS S je rekao i da vlast “ne samo da diktira šta može da se piše već i koji termini mogu da se koriste”, dodavši da “medijska scena u Srbiji klizi u jednoumlje” slično vremenu iz komunizma.

On je u tom kontekstu upitao da li je tačno “da savetnica u Kanceleriji za KIM Zorica Radovanović traži da se, posle početka primena IBM ( sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima) umesto granica i carina koriste termini administrativni prelazi i naplata dažbina na Jarinju i Brnjaku”.
“Na Jarinju i Brnjaku se nalaze carinici i policija lažne državne Kosova i to svi mogu da vide”, rekao je Petković, dodavši da je to “svima poznato”, kao i da “novac od carine ide u budžet lažne države Kosovo”.

On ističe i da je i zato vreme da što pre dođe do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, kao i zato što je “Srbija sve zaduženija, a narod nema para i bukvalno preživaljava”.

2 komentara

  1. Sva narodna muka ništa ne znači, opet će raja da glasa za svoje klrvnike i basta !

  2. To je sve zbog toga što su ljudi koji su sebe proglasili za vlast napravili nepremostiv jaz između sebe i ostatka naroda što se iznova i iznova u istoriji ponavljalo samo se nazivalo drugačijim imenima. Danas, oni su visoko i odvojeni od naroda kojim vladaju i slepi i gluvi za njegove potrebe. Smatram da su svesno napravili tu provaliju kako se niko od običnih smrtnika ne bi usudio da je preskoči i da izbegnu slučaj da im se desi neka revolucija poput one u Francuskoj zato i uništavaju srednju klasu i onemogućavaju joj da jača. Oni žele samo puko pučanstvo i udvorice i koriste sve što im je na raspolaganju medije, ucene, psihologiju da bi sproveli svoj cilj, a da li će im naum uspeti to ćemo još da vidimo. Ipak smo mi Srbi vučji okot.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *