Србија не сме да има лидера

Милорад Вучелић, главни уредник

Европска унија када је Балкан у питању највише држи до успостављања независне шиптарске државе Косово. У томе се састоји такозвана косовска агенда српских власти. На Косову ће се Србија добровољно разграничити  сама са собом. А онда ће се као вечна кандидаткиња за ЕУ наћи не пред независним Косовом као суседом него пред Турском. Турска експанзија је овде допуштена и део је веће глобалне геостратешке игре којом се нико у Влади Србије и не бави. Загледани у Брисел и подмукло угрожавајући руске интересе, они не виде да им је Стамбол све ближи.

Јер, Турска је Косово и Косово је Турска, како је пред 50.000 раздраганих Шиптара у Призрену рекао Реџеп Тајип Ердоган.

Премијер Турске, за разлику од српских званичника којима је забрањено да кроче на Косово, није имао никаквих проблема да угази на Космет са 600 чланова делегације и јасно и гласно каже: „Културе Турске и Косова могу бити другачије, али њихови грађани припадају истој земљи…Немојте заборавити, Турска је Косово и Косово је Турска!“ Колико сутра ће се све ово поновити и у Санџаку.

И ту је на помолу нова агенда – идемо у ЕУ као део Турске, или скупа с њом. Разлог више за такав приступ је то што је она неуспешно шест-седам  година преговарала око уласка у ЕУ па би им било драгоцено наше преговарачко умеће. Где они прекидоше, да ми наставимо. У међувремену ће Србија остати још без неких делова, али и даље ће срљати у ЕУ.

Ни ту није крај, јер претходно се и патрљак мора затровати ГМО организмима.

На корак смо од званичне тврдње и службеног упутства да су хрватске цигарете лековите, а српски дуван убитачан. Због те хрватске лековитости треба, без царинске заштите и по цену великих губитака у буџету, увозити хрватске цигарете а уништити српску производњу дувана. Што финансијски на царини изгубимо добићемо уништењем наше производње дувана и здрављем становништва, а здравље је најважније, оно  нема цену и зато – пушимо и попушимо хрватско.

Нови министар пољопривреде Драган Гламочић, који је већ од миља добио надимак Борџија, тврди да је генетски модификована храна здрава. Шта је њега, као министра Владе Србије, брига што је преко 70 општина у Србији прогласило мораторијум на ГМО. И шта га је брига за све друго животно важно чему је посвећен велики део и овог броја „Печата“. Ако треба, за улазак у ЕУ и СТО и луде ће краве бити лековите. Ситуација је сада нездрава и неравноправна, каже наш новопечени министар, јер болесни међу нама, преко лекова, већ користе ГМО, а здрави не. Циљ је да сви Срби буду болесни, јер ћемо тек онда бити сви  исти и сви трошити ГМО! И потомство ћемо разболети да би обезбедили да живимо „као сав нормалан свет“. Некада се то звало „патологија нормалности“, али кога сада брига за неке традиционалне научнике, а то посебно важи за наше „еврофетишисте“.Имају они друге муке.

[restrictedarea]

Зашто кажеш Слободан Милошевић и Војислав Коштуница, а  мислиш на Александра Вучића?

То би било питање за СПС, а поводом напада на бизнисмена Милана Бека – због изговорених и одмерених речи у телевизијској емисији „Тешка реч“. Напад је крајње необичан, јер се не памти да је једна политичка партија скочила, из све снаге, на једног грађанина без икакве политичке функције. Тај грађанин је на питање новинара Драгана Ј. Вучићевића рекао шта мисли о политичкој ситуацији у држави у којој живи.

Има ту још читав низ „необичности“, да не кажемо неподопштина. Нема активне политичке партије – сем СПС – која ће саму себе оптужити да је преко десет година „одржавањем система (не) вредности“ гурала државу водећи је на „цивилизацијско дно“. А онда ће отићи још даље од тога и напасти сваког ко их је подржавао на том путу или ко им се није супротставио. И тврдиће јавно да је тај „сапутник“ на кога упиру прстом одговорнији од њих који су били на руководећим функцијама а иначе им све у животу дугују. Не питајући себе, они питају Милана Бека „шта је радио последњих двадесет година“.

Замера се Беку што је веровао у „Милошевића, Миру Марковић, Коштуницу…“. А они који то пишу, или у чије име  пишу, нису. Од када то не верују? Да ли од времена када је Милошевић био председник СПС-а, или од онда када им је ЈУЛ био коалициони партнер и када се професорка Марковић није могла одбранити од њихових улизивања, или од тренутка  када су на власти подржавали владу Војислава Коштунице? Или је све то почело када су срели Тадића, обманули Вучића и стали уз Ђиласа у Београду, или када су се суочили са избором Томислава Николића за председника Србије против кога су били?

Када им је Милан Беко био више крив? Да ли за време Милошевића, или онда када су се бацили у загрљај Тадићу, а убрзо затим и Ђиласу?

Најбеспримерније у целој причи је позивање на „Европу, која је, још деведесетих година, показала шта мисли о нашим ‘јаким лидерима’“. Реч је, наравно, о Слободану Милошевићу који не само да је био председник поменуте странке него народном вољом и на слободним изборима биран и за председника Србије и СР Југославије. Када то они посташе извршиоци пресуда и овлашћени тумачи европске воље, и да ли у њено испуњење и правичну казну спада и трагичан хашки исход? Како су и чиме заслужили овај положај? Коме сада суде или припремају процес? Коме је сада суђење у току?

Овај официјелни партијски блог је био јавно упозорење упућено сваком садашњем и будућем српском лидеру а пре свега  Александру Вучићу. Оптужује се Беко због тога „што би сада хтео да произведе још једног лидера“ који би угрозио рад институција и прецизира се крајње недвосмислено да је реч о Александру Вучићу. Вучића као лидера не може произвести нико сем његове странке на чијем је челу, и народа која га подржава и бира на изборима на којима побеђује. Коме је онда упућена претња или прекор? Народу који бира и верује, или једном грађанину који је у телевизијској емисији изрекао своје мишљење?

Можда је ово био својеврстан одговор на импресивну прославу петогодишњице СНС у Комбанк арени у Београду 21. октобра? Или на све чешће помињану неминовност одржавања ванредних вишестраначких избора? Можда је овом реакцијом почела изборна кампања?

Рекли бисмо да овде није реч о великој бризи за ауторитет државних институција који би могао угрозити или који је до сада угрожавао неки од лидера, па ма како они политички различити и неспојиви били. Овде је реч о нечему битнијем. Недопустиво је да Србија има лидера. Србија нема право да има лидера, па чак и онаквог који би био спреман да учини безбројне уступке Западу. То је права порука.

Заводљива може бити велика подршка народа. Она зна да наведе на пут непослушности. Зато су страни чиновници, и домаће марионете и  кловнови, много пожељнији и сигурнији.

То је права европска агенда за Србију.

[/restrictedarea]

11 коментара

 1. Srbija (kao druge ex …) je krenula putem bez povratka 2000-te.
  1. NATO a “fol” AJDAHO Vojska,
  2. “EZ nema alternativu”, naredbu koju izvrsavaju svi od …, pa do
  3. Kosovo i Metohija, od “ne damo”, “ne priznajemo” do (“paaa,
  moramo) i”lagali su vas!”,…
  4. Srbija, KiM, Raska oblast i APV, kao federacija, ulazi u NATO;
  5. BiH (a nije vise federacija) ulazi u NATO,
  6. Balkanska Federativna – Turska, Grcka, Makedonija, ex Srbija i
  BIH, ulaze u EZ, kao Turska Federativna Republika.
  6.1 Banat se “vraca” Rumuniji. Deo istocne Srbije, Bugarskoj,
  Srem, Hrvatskoj a Backa, Madjarskoj u ime “ne-menjanja
  istorijskih (i “”prorodnih””) granica” -evro-integracije.
  Da ovakav, slican ili gori plan postoji, ne moramo sumnajti.
  Da nema (samo nama nevidljivu) podrsku, Erdogan ne bi dosao na KiM
  sa “ordijom”, a jos manje drsko (cak zlocinacki) i slavodobitno
  izjavio i “zapalio” “svoje” Albance (koji su zaboravili koliko i
  protiv koga je ratovao Djordj Kastrioti (titulisan, Skenderbeg, skraceno od Iskandar ili Aleksandar (u Rimskoj imperiji, Cezar).
  Da li cemo cekati Karadjordja, posle sece knezova i plakati, posle
  ubistva, “ginuti protiv sebe” ili bar pokusati da zaustavimo propast, samo od nas zavisi.
  Srboljub Savic

 2. Nije Erdogan predao KIM šiptarima već Vučić, Nikolić i Dačić.
  Nije to ni lakrdija ni komedija, to je tragedija jednog naroda kojoj se kraj ne nazire ?

  • Душан К. (КОВАЧЕВИЋ)

   Поштовани,
   Главни уредник и даље брани неодбрањиво. Покушава да шефа новог еуРОПСКОГ режима и целу ту прелетачку булументу, представи као борца/е за бољу Србију. Режим још није завршио прљав посао са издајом Косова и Метохије, а већ активно ради и припрема јавност за увођење ГМО, за промену Устава, за одустајање од борбе за права Срба у региону, за даље покоравање домаће економије и свих ресурса ммф-у и ебрд-у,за продају пољопривредног земљишта хрватским тајкунима и “пријатељима из арапског света”, “реструктурирање” (читај расподелу и продају у деловима) ЕПСа, продају Телекома,… Кад не остане ни камен на камену , можда се коначно и у Печату ствари назову правим именом (поштовање новинарима који су то редовно чинили од првог дана до данас). Просто ми је непојмљиво да се на интернет страни највише вести даје управо о члановима режима који константно раде у корист наше националне штете. Печат и даље редовно купујем, али му све мање верујем.
   Није било довољно само аргументовано критиковати жуто предузеће, треба јасно писати и о прелетачима који исти посао разбијања и уништавања наде да овде може бити боље, још убитачније чине и у другој фирми, сада стожерној странци новога еуроатланског режима.
   Велики поздрав Србима на Косову и Метохији. БОЈКОТ тачи-дачи-вулин-вучићевим изборима. На окупираној српској земљи, где нема слободе, не може бити ни лажних избора.
   Срдачан поздрав.

 3. Ljudi na ovoj nasoj planeti Zemlji proglasili su sebe za bogove. Uzdaju se u svoju pamet i znanja koja sticu na poznatim Sveucilistima. Ako ne prizovu u pomoc Gospoda Boga Tvorca svega vidljivog i nevidljivog na ovoj Planeti i Tvorca svekolike Mudrosti, svekolikog Znanja, Prava, Pravde, Istine, Ljubavi, Postenja, nista su i nista ne mogu postici za prosperitet celokupnog covecanstva. Gospod nas je stvorio iz prevelike Svoje ljubavi, slicnog Sebi, ali da postujemo Njegove Zakone po kojima bi sa Njim ziveli u vecnom Raju. Nazalost, ovaj svet je postao pakao. Sve sto je lose izdiglo se iznad Bozijeg Zakona. Svaki narod ponaosob trazi nesto za sebe,tudje, ne razmisljajuci da li mu to pripada i da li ce mu Gospod Bog na kraju i to dozvoliti, jer On, kao Stvoritelj svega, na kraju donosi svoj konacni Sud. Svi nesto traze, ali ne traze Gospoda Boga. Ne traze molitvom da im se vrati pamet, ljubav, mudrost…sve ono sto im je Gospod nekad dao, da bi dobro razmislili i mislili svojim glavama i svojom pamecu, a ne tudjom, njima nametnutom od onih koji mrze Zakone Gospodnje, mrze Gospoda. Kada pocnemo da se dogovaramo, a ne svadjamo u interesu svih koji na njoj zive, da bi sacuvali ovo parce nase zemlje, koju nam je u Amanet dao Gospod Bog, mozemo se nadati boljem. Gospod Bog je Jedan, a samo postujuci Njegove Zakone stici ce nam i Njegova pomoc. Moja nada je u Gospoda! A, vasa?

 4. Od sve naše pameti,ostade nam samo prazno štosovanje.Ministra,Dragana Glamočića,nazvaše Borđija.Znamo da je Lukrecija i sve Borđije,najveći trovači u istoriji Rima.E,Srbine,zar ti je to jedino umeće.Da smo pravi,posle te izjave dotični se nigde nebi smeo pojaviti,a ne da i dalje sedi u ministarskoj stolici.Svaka čast gospodinu Srboljubu za ovaj prvi komentar.Sve će nam uzeti,trovaće nas,a mi,ćutaćemo.Zašto se tako zavaravamo,ravnodušno prepuštamo zlikovcima da nas unište u korenu?Da li je i jedan narod na svetu dozvolio da dobrovoljno nestan?Pet vekova,Turci nas nisu mogli uništiti,da li je to ona nevaljala genetika u nama?Prokleto srpsko,nek je meni dobro,briga me za drugog.Nikom neće biti dobro,i svi će stradati.Spavaj Srbine,ako se nekad i razbudiš,ko zna u kom obliku biće kasno.Luna.

 5. Volim doktrinarne poruke…
  Vucic rece,bez afekta,a kao da je u afektu…u vezi kritika kako se ne zna ko pije a ko placa,na evropskom putu Srbije…”ako neko ima drugu politiku,nema problema,ali neka nas prvo pobedi…”
  Tipicna radikalska fraza…ali,sada je narodu upucena.Seselj je to govorio u brk,izdajnicima.A Vucic narodu.TO JE RAZLIKA.
  A kako neko da pobedi,kada si uzeo sve Vucicu,i poziciju i opoziciju,cast izuzecima…i vladine i nevladine organizacije…i zdravu i GMO hranu…i avione i kamione…i pravdu i nepravdu.KAKO?
  Sila Boga ne moli.Ko ima pare ,ima i glasove.Pa nije kapitalizam zaustavljen na vratima fabrickih hala.Penetrirao je surovo u zadnju poru,zadnjeg vlastonosca…
  Kakva je ideologija i politika ,recimo Vucica?Sta je pre govorio,a sta sada govori,i sprovodi…kada je uzeo vlast?KAKO JE POBEDIO?
  Politikom odbrane Srba,srpstva,Kosova…sada ce pobediti silom i moci,ideje ne trebaju.
  Neka nam kaze,kako da ga neko pobedi,ako ideja i politika nije dovoljna.Narod ima samo ideju i poliku,nista drugo,Vucic ima sve…cak mu ne treba ni ideologija ni politika.
  Globalizam,planetarizam,internacionalizam…koji oznacavaju spojeni prsti u obliku globusa,zemljine kugle…ne trazi autohtonu politiku,vec globalnu praksu.Vulgarnu realizaciju…
  Globalizam razi poslusnika,koji je spreman da svoje pleme ,bez politike i ideologije,bez obzira…preda globalnim vlasnicima.
  Samo treba svoj narod depolitizovati.
  Blago receno.
  Dakle,sta god pomislili…na kraju krajeva,lako je biti Vucic.
  Lako je biti globalista…TO JE NAJLAKSE!
  Tesko je jedno pueblo,jedan narod,na brdovitom Balkanu,spasiti od nacionalnog nestanka.TO NIJE LAKO.
  Sve ostalo je lako,ba biti i sam Vucic…jer je Planeta iza njega,jer se on Planeti predao…Dakle,TO JE LAKO!
  To moze i moja baba,to moze i Svilanovic,i Drecun…moze svako…
  A KO STOJI IZA SRBA???KAKO SRBI DA POBEDE SA SVOJOM POLITIKOM?

 6. Имали смо пасмо га изгубили у Марсеју. Имали смо псмо га послали
  у Хаг. Имали смо па је убијен пред радном кућом. Започео је али
  није одговарао Нато Империји и добисмо ЖУТИ КЛАН и ове БЕЗ ИМЕНЕ.
  Дали имамо право да чекамо седећи у КАФИЋИМА а у Царском граду
  Призрену Турчин прокламује Косово је Турска. Дали има новог КАРАЂОРЂА тоје питање свих питања,@ Гос Србољубе.
  ,

 7. Srbija niti nema lidera jer Nikolić, Dačić i Vučić su srpski graničari , prvi Srbi koji su postavili granicu između Srbije i srpskog Kosova. To su Srbi koji ne pitaju za povratak Srba u Krajinu i kršenje svih nihovih prava kao i ćirilice u Vukovaru. Ti Srbi nažalost su toliko odvratni da su do zadnjeg dana mučili Srpkinju Jovanku , držali je u pritvoru , nisu joj dali zasluženu mirovinu kao Srpkinji general pukovniku. Ti isti odvratni Srbi uvoze cigarete i hranu iz hrvatske i od Srbije koja je nekad bila kraljevina napravili su koloniju hrvatskoj. Ne slušaju srpski narod koji neće u eu nego u savez sa Rusijom. Pitam se a verujem i ceo srpski narod koga predstavljaju ove strane plaćene marionete Srbiju i srpski narod svakako ne.

 8. Сахрана прве даме СФРЈ.
  Уз сво уважавање Јованка је живела у вили на Дедињу, имала је апанажу, послугу, али је временом изабрала изолацију из њених разлога. Можда је и фамилија нешто више тражила/тражи.

  * Дачић:

  -“И време је данас када је испраћамо, да признамо себи да смо починили грех и према Јованки и према сопственој историји, оној кроз коју нације граде идентитет и достојанство. Заборавивши Јованку заборавили смо себе“, поручио је Дачић.
  -Нагласио је да је Јованка Броз била „забрањена, прогањана, избирасана“, а да је тек пред крај живота неправда почела да се исправља.
  -“Збогом Јованко Броз прва дамо, вечна ти слава, почивај у миру поред човека коме си посветила живот и од кога си силом и неправдом била раздвојена“, рекао је Дачић.

  ______________________________

  Премијер И. Дачић не иде на гроб ранијег председника Србије Слободана Милошевића кога убише у сред Хага? Грех?

  Мира Марковић , каква год да је, не може да се врати у своју Србију, ни дан данас? Грех?

  Слободан Милошевић ни дан данас не може да се достојанствено сахрани како му доликује! Грех?


  Истина и само истина.

  Србија је ипак пуна дволичности и перфидности.

 9. Koako bese??
  ,,Grom zagrme na Svetoga Savu
  usred yime kad mu vreme nije,,
  pa ono
  ,,svaki svoga ubijte subasu,,
  pa
  ,,Ostala je jadna sama, nije sama
  mac u ruci pa povika gde ste turci,,…
  e sada ima tu i nastavak od ovih zadnjih stihova, poucni su al po svemu sudeci u ovoj zemlji kada je tesko resenje samo dodje. Svaki narod pod kapom nebeskom bori se za opstanak.

 10. Kako bilo da bilo , izgleda da ne možemo pobjeći od vremena koje nam je “za vratom”: prafrazirati Marksa- dosta smo tumačili, treba mjenjati!A da je lako- nije.Jer, napr. eto imamo u Vladi “hrabrijeg ” čovjeka od Konstantina Velikog, koji bješe tako “veliki ” hrišćanin pa izvrši istorijsku reviziju jedne od Deset Božijih zapovijesti, kada onomad reče kako “njegovi podanici” mogu da ” malko kraduckaju”!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *