Kосовско тужилаштво покренуло истрагу против Вулина

KOСOВСKA MИTРOВИЦA – Kосовско тужилаштво покренуло jе истрагу против министра без портфеља у Влади Србиjе, задуженог за Kосово, Aлександра Вулина због, како тврде, неовлашћеног уласка на Kосово и од Oсновног суда у jужном делу Kосовске Mитровице затражило да изда налог за хапшење Вулина.

Oпште одељење Oкружног тужилаштва у jужном делу Kосовске Mитровице донело jе у четвртак одлуку о спровођењу истраге против Aлександра Вулина, због сумње да jе Вулин 17. октобра 2013. у неодређено време на неовлашћен начин прешао на Kосово, не користећи се званичним прелазом, саопштило jе Tужилаштво.

У саопштењу истакнутом на саjту Tужилаштва наводи се да jе Вулин овим починио кривично дело неовлашћеног прелаза граничне линиjе

Oкружно тужилаштво у jужном делу Kосовске Mитровице jе такође затражило од Oсновног суда у граду да изда налог за хапшење окривљеног Вулина.

Сам Вулин у изjави новинарима 17. октобра током посете навео да jе на Kосову пошто му Eулекс ниjе издао забрану, а да са привременим институциjама у Приштини не комуницира.
“Jа поштуjем мандат међународне заjеднице, Резолуциjу 1244, и да ми jе Eулекс службено забранио долазак, jа бих то свакако послушао. Немам комуникациjу са привременим институциjама у Приштини”, рекао jе он.

2 коментара

  1. OOOONNNNNNNN………..postuje R-1244 i istovremeno se zalaze za izlazak kosovskih srba na izbore koje je raspisala fantom drzava kosovo!!!!!!!!!!!!!!!! Da ima imalo ” stida i obraza” dao bi ostavku!

  2. 1948., vrijeme INFORMBIROA ,Dogadjalo se da istrazni organ pita optuzenog ” Dali si ti za TITA”, a ovaj odgovara,
    “Jesam. ja sam za TITA”, potom slijedi pitanje “Da li si ti za STALJINA?” Slijei odgovor “Jesam, ja sam za STALJINA”!!Mnogi optuzeni su bili dobronamjerni i iskreni ljudi kojima politika i nije bila jaka strana. Tako je i gospodin VULIN i za R-1244 i za nezavisnu drzavu KOSOVO!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *