Kosovsko tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Vulina

KOSOVSKA MITROVICA – Kosovsko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv ministra bez portfelja u Vladi Srbije, zaduženog za Kosovo, Aleksandra Vulina zbog, kako tvrde, neovlašćenog ulaska na Kosovo i od Osnovnog suda u južnom delu Kosovske Mitrovice zatražilo da izda nalog za hapšenje Vulina.

Opšte odeljenje Okružnog tužilaštva u južnom delu Kosovske Mitrovice donelo je u četvrtak odluku o sprovođenju istrage protiv Aleksandra Vulina, zbog sumnje da je Vulin 17. oktobra 2013. u neodređeno vreme na neovlašćen način prešao na Kosovo, ne koristeći se zvaničnim prelazom, saopštilo je Tužilaštvo.

U saopštenju istaknutom na sajtu Tužilaštva navodi se da je Vulin ovim počinio krivično delo neovlašćenog prelaza granične linije

Okružno tužilaštvo u južnom delu Kosovske Mitrovice je takođe zatražilo od Osnovnog suda u gradu da izda nalog za hapšenje okrivljenog Vulina.

Sam Vulin u izjavi novinarima 17. oktobra tokom posete naveo da je na Kosovu pošto mu Euleks nije izdao zabranu, a da sa privremenim institucijama u Prištini ne komunicira.
“Ja poštujem mandat međunarodne zajednice, Rezoluciju 1244, i da mi je Euleks službeno zabranio dolazak, ja bih to svakako poslušao. Nemam komunikaciju sa privremenim institucijama u Prištini”, rekao je on.

2 komentara

  1. OOOONNNNNNNN………..postuje R-1244 i istovremeno se zalaze za izlazak kosovskih srba na izbore koje je raspisala fantom drzava kosovo!!!!!!!!!!!!!!!! Da ima imalo ” stida i obraza” dao bi ostavku!

  2. 1948., vrijeme INFORMBIROA ,Dogadjalo se da istrazni organ pita optuzenog ” Dali si ti za TITA”, a ovaj odgovara,
    “Jesam. ja sam za TITA”, potom slijedi pitanje “Da li si ti za STALJINA?” Slijei odgovor “Jesam, ja sam za STALJINA”!!Mnogi optuzeni su bili dobronamjerni i iskreni ljudi kojima politika i nije bila jaka strana. Tako je i gospodin VULIN i za R-1244 i za nezavisnu drzavu KOSOVO!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *