ЕКОНОМСКЕ МЕРЕ ДИКТАТ ММФ

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница поновио је данас да економске мере Владе Србије бацају Србију на колена и представљају диктат Међународног монетарног фонда , указујући да су оне резултат и погубних последица потписивања Споразума о стабилизацији и придруживању.

Он је, у интервјуу Првом програму Радио Београда, оценио да је ССП, који је претходна Влада прихватила 2008.године, пресудно утицао на заустављање даљег развоја Србије и указао да је везивање судбине за Европску унију  земљу коштало више стотина милиона евра.

Та штета није само економска, већ и политичка, напоменуо је Коштуница, јер подразумева и одрицање од дела своје територије – Косова и Метохије.

Европска унија то није тражила ни од једне друге земље, подсетио је Коштуница, констатујући да је „цена неописива и неупоредива“. Уколико се настави слепо везивање за ЕУ, Србија ће пропадати и брже и више, сматра Коштуница, који најаве великих инвестиција из Уједињених Арапских Емирата види само као разговоре и намере, које су „далеко од стварности“.

Коштуница је нагласио да би Србија у економској сарадњи више требало да се окрене Русији и поновио залагање за политичку неутралност земље. То је у традицији Србије и нема везе са изолацијом земље, објаснио је Коштуница, који се противи и ангажовању страних саветника, јер то значи да земља нема довољно својих потенцијала, па са стране треба да ангажује људе који не познају унутрашње прилике.

Према речима Коштунице, ДСС је једина парламентарна странка која се противи локалним изборима на Косову и Метохији, јер их расписује председница државе коју не признајемо и то по њеним законима.

Кроз Бриселски споразум се признаје независност Косова, оценио је Коштуница и објаснио да ДСС зато и сматра да на те изборе не треба изаћи.

Не може власт да позива на изборе у другој држави коју не признаје, прецизирао је Коштуница, истичући да је Устав Србије, посебно његова преамбула, последња одбрана државне целовитости и територијалног суверенитета и интегритета.

Бриселски споразум значи предају Косова и Метохије, образложио је Коштуница, који сматра да би овај проблем требало претворити у замрзнути конфликт.

Упитан о ванредним изборима, Коштуница је констатовао да је криза у Србији сувише озбиљна и да су у таквој ситуацији општи парламентарни избори најбоље решење.

Грађани нису гласали за ову политику коју сада води Влада Србије, поготово према Косову и Метохији, оценио је Коштуница, који замера што се брзо одустало од платформе председника Србије, после чега су уследили капитулантски потези.

Осврћући се на ситуацију у Београду, Коштуница је пренео став ДСС да је политика Демократске странке и Драгана Ђиласа била катастрофална. За нас је било важно да се таква власт у Београду оконча, образложио је Коштуница, али је напоменуо да је најприродније да се будућа власт у главном граду потражи на изборима.

Коштуница се залаже и за изборе у Војводини, јер сматра да покрајинска власт води политику која је у суштини сеператистичка, док је за ДСС рекао да је једина права опозиција у Скупштини Србије.

Један коментар

  1. Ovo sto se Srbiji desilo ne resava se izborima. Narod je dovedsen u stanje potpune apatije. Smisljeno se bombarduje bezvrednim informacijama a o lazima i da ne govorimo. Dao sam glas ovima ali ne za ovo sto rade i pricaju vec za ono sto su bili pre izbora. Zbog svega ovoga sto nam se desava pao je boris tadic, nema nikakvih razloga da ne padne i toma ili mozda gresim mozda se ovo sve i svidja Srbima???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *