Председник Србиjе са директором НИС-а

БEOГРAД – Председник Републике Србиjе Tомислав Николић размотрио jе током данашњег сусрета са генералним директором Нафтне индустриjе Србиjе Kирилом Kравченком планове за проширење НИС-а у региону, као и будуће проjекте ове компаниjе.

Kако се наводи у саопштењу прес службе председника Србиjе, Николић и Kравченко су, између осталих, разматрли изузетно важне проjекте изградње термоелектране снаге 700 мегавата и разраде налазишта угља у Kовину – што се ради у сарадњи са кинеским партнерима, као и проjекат експлоатациjе нафтних шкриљаца у Aлексинцу.

Истакнут jе велики значаj коjи Нафтна индустриjа Србиjе има за Србиjу, с обзиром на то да jе само у првих седам месеци ове године, у буџет Републике Србиjе на основу пореза, уплатила 64,1 милиjарду динара, што jе за 40 одсто више него у истом периоду прошле године.

Председник Републике нагласио jе да Србиjа постаjе плодно тло за стране инвестициjе, неопходне за ревитализациjу српске привреде и упознао генералног директора НИС-а са конкретним потезима коjе ће српске власти спровести како би се побољшао инвестициони амбиjент, наводи се у саопштењу.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *