ПОТРЕБНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ПОЛИТИКЕ

Уместо реконструкције Владе, Србији је потребна реконструкција политике, рекао Војислав Коштуница у емисији Око. Долазак Лазара Крстића на место министра финансија позитивна порука, али није добро да младима први посао буде у министарству, оцењује Коштуница. Срби не треба да учествују на локалним изборима на Космету, сматра лидер ДСС-а.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница оцењује да је најмања промена у реконструкцији Владе одлазак Уједињених региона Србије с власти.

Гостујући у емисији Око, Коштуница је оценио да је УРС „дуго и под различитим именима“, практично од 2000. године био учесник свих Влада.

„Није добро да странка буде толико дуго у Влади, поготово ако све време има контролу над истим ресором, поготово тако важним као финансије и привреда“, каже Коштуница и додаје да је излазак УРС-а добар, али да ће „покренути бројна питања“.

„Оно што је важније од свега то је да је УРС дао печат тој Влади, оно што карактерише и ову и претходну Владу, то је чврсто везивање Србије за диктат из Брисела, интереси Брисела постали су важнији од инереса Србије, а УРС је најгласнији заговорник те идеје“, сматра Коштуница.

Председник ДСС-а оцењује и да је долазак Лазара Крстића позитивна појава и порука, да је добро да се млади враћају и да би свака Влада требало да се стара о томе да се млади врате.

„Међутим, оно што је необично у Крстићевој каријери – добро је да се враћају, али није добро и чудно је да им прво радно место буде министарство, јер они немају искуство у тим институцијама“, каже Коштуница.

Сматра и да није добро што ће Крстић наставити да води политику Млађана Динкића. „Најава доласка странаца су нови ветрови, али је политика стара. Србији је потребна не реконструкција Владе и овај игроказ којег смо сведоци сваки дан, при чему они који треба да изађу, они се грчевито боре да остану у Влади“, каже председник ДСС-а, оцењујући да је „Србији потребна друга промена, а то је реконструкција политике“.

Коштуница је подсетио на став партије коју предводи да треба сарађивати са свима, али и напоменуо да се „политичко време у Србији дели на период пре и после 2008. године“.

„ДСС је дао допринос приближавању Србије ЕУ, али околности су биле другачије до 2008. ЕУ је обманула Србију и народ Србије“, рекао је Коштуница, који сматра да је ДСС тренутно једина права опозиција.

„Формално речено, опозиција садшњој Влади су и ДС и ЛДП и УРС ускоро, али они су само формално, јер су евроунијске странке, све их то спаја. Опозиција се идејно и идеолошки не разликује од власти“, сматра Коштуница.

Каже и да није очекивао да ће и ова Влада „наставити да води политику да ЕУ нема алтернативу и да ће се тако трудити да надокнади пропуштено време“.

Коштуница сматра и да на локалним изборима на Косову Срби не треба да учествују, јер не треба да „изађу на изборе непризнате државе, по законима Косова“.

Један коментар

 1. Milanka Vukomanović

  “Polilitičko vreme u Srbiji deli se na period pre i posle 2008.godine.
  “Da li se Voji ovo potkrala greška-2008. umesto da piše-pre i posle2000.god. ili se zapravo pokajnički protažira kao Slobin politički sledbenik?
  Ali ne ide to, jer,
  Što Slobi taman kalpak bio,
  Voji na ramena pada,
  što Slobi taman čizma bila,
  tu Voja obje noge meće….

  Drugo,”EU je obmanula Srbiju i narod Srbije”,-ispravnije bi bilo-EU je obmanula DOS, a DOS 2008.izdao Voju, jer DOS-u je to lična karta…i dalje se opet vraćamo pesmi.
  Suparnik-Vukašin je shvatio i priznao vrednost i veličinu svog suparnika-Momčila i izvukao na vreme važnu i mudru pouku za sebe:
  “Kad izdade onakvog junaka,
  koga danas u svijetu nema,
  to li mene sutra izdat neće.”
  A Voja to očigledno nije znao ili nije bio obavešten…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *