POTREBNA REKONSTRUKCIJA POLITIKE

Umesto rekonstrukcije Vlade, Srbiji je potrebna rekonstrukcija politike, rekao Vojislav Koštunica u emisiji Oko. Dolazak Lazara Krstića na mesto ministra finansija pozitivna poruka, ali nije dobro da mladima prvi posao bude u ministarstvu, ocenjuje Koštunica. Srbi ne treba da učestvuju na lokalnim izborima na Kosmetu, smatra lider DSS-a.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenjuje da je najmanja promena u rekonstrukciji Vlade odlazak Ujedinjenih regiona Srbije s vlasti.

Gostujući u emisiji Oko, Koštunica je ocenio da je URS „dugo i pod različitim imenima“, praktično od 2000. godine bio učesnik svih Vlada.

„Nije dobro da stranka bude toliko dugo u Vladi, pogotovo ako sve vreme ima kontrolu nad istim resorom, pogotovo tako važnim kao finansije i privreda“, kaže Koštunica i dodaje da je izlazak URS-a dobar, ali da će „pokrenuti brojna pitanja“.

„Ono što je važnije od svega to je da je URS dao pečat toj Vladi, ono što karakteriše i ovu i prethodnu Vladu, to je čvrsto vezivanje Srbije za diktat iz Brisela, interesi Brisela postali su važniji od ineresa Srbije, a URS je najglasniji zagovornik te ideje“, smatra Koštunica.

Predsednik DSS-a ocenjuje i da je dolazak Lazara Krstića pozitivna pojava i poruka, da je dobro da se mladi vraćaju i da bi svaka Vlada trebalo da se stara o tome da se mladi vrate.

„Međutim, ono što je neobično u Krstićevoj karijeri – dobro je da se vraćaju, ali nije dobro i čudno je da im prvo radno mesto bude ministarstvo, jer oni nemaju iskustvo u tim institucijama“, kaže Koštunica.

Smatra i da nije dobro što će Krstić nastaviti da vodi politiku Mlađana Dinkića. „Najava dolaska stranaca su novi vetrovi, ali je politika stara. Srbiji je potrebna ne rekonstrukcija Vlade i ovaj igrokaz kojeg smo svedoci svaki dan, pri čemu oni koji treba da izađu, oni se grčevito bore da ostanu u Vladi“, kaže predsednik DSS-a, ocenjujući da je „Srbiji potrebna druga promena, a to je rekonstrukcija politike“.

Koštunica je podsetio na stav partije koju predvodi da treba sarađivati sa svima, ali i napomenuo da se „političko vreme u Srbiji deli na period pre i posle 2008. godine“.

„DSS je dao doprinos približavanju Srbije EU, ali okolnosti su bile drugačije do 2008. EU je obmanula Srbiju i narod Srbije“, rekao je Koštunica, koji smatra da je DSS trenutno jedina prava opozicija.

„Formalno rečeno, opozicija sadšnjoj Vladi su i DS i LDP i URS uskoro, ali oni su samo formalno, jer su evrounijske stranke, sve ih to spaja. Opozicija se idejno i ideološki ne razlikuje od vlasti“, smatra Koštunica.

Kaže i da nije očekivao da će i ova Vlada „nastaviti da vodi politiku da EU nema alternativu i da će se tako truditi da nadoknadi propušteno vreme“.

Koštunica smatra i da na lokalnim izborima na Kosovu Srbi ne treba da učestvuju, jer ne treba da „izađu na izbore nepriznate države, po zakonima Kosova“.

Jedan komentar

  1. Milanka Vukomanović

    “Polilitičko vreme u Srbiji deli se na period pre i posle 2008.godine.
    “Da li se Voji ovo potkrala greška-2008. umesto da piše-pre i posle2000.god. ili se zapravo pokajnički protažira kao Slobin politički sledbenik?
    Ali ne ide to, jer,
    Što Slobi taman kalpak bio,
    Voji na ramena pada,
    što Slobi taman čizma bila,
    tu Voja obje noge meće….

    Drugo,”EU je obmanula Srbiju i narod Srbije”,-ispravnije bi bilo-EU je obmanula DOS, a DOS 2008.izdao Voju, jer DOS-u je to lična karta…i dalje se opet vraćamo pesmi.
    Suparnik-Vukašin je shvatio i priznao vrednost i veličinu svog suparnika-Momčila i izvukao na vreme važnu i mudru pouku za sebe:
    “Kad izdade onakvog junaka,
    koga danas u svijetu nema,
    to li mene sutra izdat neće.”
    A Voja to očigledno nije znao ili nije bio obavešten…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *