ДСС подржава одлуку да су избори неприхватљиви

БEOГРAД – Портпарол Демократске странке Србиjе Петар Петковић изjавио jе данас да та странка подржава jедногласну одлуку Скупштине Kосова и Mетохиjе да су локални косовски избори за српски народ неприхватљиви.

У писаноj изjави медиjима, Петковић jе навео да jе важна одлука српског народа на Kосову да не изађе на изборе албанских сепаратиста jош jедном потврдила колико су Срби у покраjини jединствени када jе реч о њиховоj одлучности да никада не признаjу лажну државу Kосово.

“У тренутку када Уставни суд Србиjе срамно ћути, а Влада Србиjе и западне силе врше огроман притисак на Србе са Kосова да прихвате косовске законе и правни систем лажне државе Kосово, српски народ непоколебљиво брани Устав, српске државне институциjе на Kосову, као и своjе неотуђиво право да припада држави Србиjи”, навео jе Петковић.

Портпарол ДСС-а jе додао да ће та странка, као и до сада, “подржати сваку одлуку свога народа на Kосову коjом се бране српски државни и национални интереси коjи су погрешном политиком садашње власти и прихватањем бриселског споразума озбиљно угрожени”.

3 коментара

  1. Послушајте глас Срба са Косова и СПЦ. И то ће бити довољно за Србију у целости.

  2. Srbi sa KiM veruju svojoj vladi, šteta što pojedinci ne dele tu veru, pa slepo vode i nagovaraju narod. Kako samo oni ne vide, da ako ne izadju na te izbore sami ce sebi zatvoriti vrata kroz koja očajno žele da prođu.
    Osim toga nema ovde svaka čast jednom ili drugom, pravo izbora je domokratsko pravo i svaki pojedinac treba da donese odluku o tome da li ce da izadje na izbore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *