Почела летња студентска пракса у НИС-у

У програму учествујe 80 студената са 13 различитих факултета, почев од економског, па до саобраћајног, из Београда, Новог Сада, Панчева Зрењанина, Ниша и Чачка

Успешно настављајући политику своје социјалне и друштвене одговорности, као и добре сарадње са универзитетима, НИС настоји да пружи максималну подршку младим талентима. У тој намери, компанија је по трећи пут отворила своја врата студентима који ће своја прва професионална искуства стећи у НИС-у у оквиру програма летње, тромесечне студентске праксе. Пријем добродошлице за будуће академске грађане одржан је 15. јула, у великој позоришној сали ПЦ Нови Сад, где су се студенти упознали са програмом праксе и пословањем компаније.
У програму учествујe 80 студената са 13 различитих факултета, почев од економског, па до саобраћајног, из Београда, Новог Сада, Панчева Зрењанина, Ниша и Чачка. Као услов за похађање праксе кандидати су морали да задовоље одређене критеријуме, међу којима су просечна оцена од 8.00 и више, знање језика, MC office пакета, као и одговорност, иницијативност и систематичност. Летња пракса ће будућим дипломцима омогућити да усаврше своја знања и повежу их са теоријом. Сваки студент ће имати свог ментора, а по завршетку праксе, будући дипломци ће добити сертификате о обављеној пракси. Уз помоћ овог програма НИС жели да мотивише амбициозне студенте и помогне им да стекну нове вештине.

Моника Штрбац

Моја пракса ће се одвијати у Блоку „Енергетика“, а иначе студирам инжењерски менаџмент у Новом Саду. Очекујем да стекнем прво и право професионално искуство, и да оно што сам досад учила на факултету сада применим и у пракси. НИС је једна перспективна компанија и њени пројекти из области енергетике су веома интересантни. Пракса ће представљати одличну одскочну даску за развој професионалне каријере.

Ивона Шарић

Студирам економију у Новом Саду. Веома сам задовољна што сам изабрана из великог броја студената који су се пријавили за праксу. Наш образовни систем нам у суштини нуди само теоријско знање, али захваљујући пракси у НИС-у стећи ћу своје прво радно искуство. Сматрам да ће ми то много помоћи у даљем развоју каријере, да своје теоретско знање преточим у праксу, видим како се одвијају пословни процеси које изучавам на факултету и упознам нове људе. Своја прва искуства и вештине стицаћу у Сектору за набавку.

Милан Миловановић

Студент сам Електротехничког факултета у Београду. Веома сам задовољан што сам добио могућност да своје прво искуство стекнем у НИС-у и волео бих да постанем члан његовог тима. НИС је једна од водећих компанија у нашој земљи. Захваљујући пракси добио сам прилику да стекнем непроцењиво искуство, јер ћу се упознавати са процесима рада из своје струке.