ПРОТЕСТ, НИЈЕ ГОТОВО – НАРОД СЕ ПИТА!

Фото: Саша Францисти

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница данас је након протестне шетње у којој учествовало више хиљада грађана уручио захтеве Влади Србије у којима се наводи следеће:

Прихватањем споразума са албанским сепаратистима власт је потпуно изневерила српски народ и до краја укинула државу Србију на Косову и Метохији.

Српски народ није дао, нити би икад могао дати, мандат било коме да изда државне и националне интересе Србије. Зато Влада Србије и Председник Републике морају да поднесу неопозиве оставке и тиме пониште недостојни споразум којим се одричу сопствене државе на Косову.

Ниједан политичар не сме да узурпира право народа да одлучује о својој судбини и да, противно народној вољи, склапа срамне споразуме. Зато, и зато што чврсто верујемо у неприкосновеност воље народа, одлучно захтевамо да се одмах распише референдум на којем ће се грађани Србије слободно изјаснити да ли су за или против споразума којим се Србија одриче Косова.

Власт која је прихватила овај споразум заслужује назив државоубице, јер сахрањује српске државне институције на Косову и Метохији и замењује их институцијама лажне државе Косово. Заузврат, добиће од Европске уније плату у бедном износу који се зове „датум“. Нико се до сада, за више од шест стотина година, није усудио да помисли како се Косовом може трговати и како се оно сме продати непријатељима Србије.

Ни НАТО агресору није пошло за руком да укине српску државност на Косову, али уместо насилника тај посао хоће да заврши садашња власт у Београду. Српски народ, и нико осим њега, јесте тај који мора дати последњу реч о споразуму који је ова власт потписала, па тиме и о њој самој.

Због свега тога, Демократска странка Србије се отворено супротставља овом срамном споразуму и стаје на страну свог народа који се на Косову бори за своју државу Србију. Зато подржавамо одлуку српског народа да формира Скупштину северног Косова, да брани своје неотуђиво право да припада држави Србији и да сачува њене институције. Истовремено, озбиљно упозоравамо власт да ни по коју цену не употребљава силу против српског народа на Косову и Метохији.

2 коментара

  1. Prosle godine uoci izbora, Seselj je rekao da je Evropa dozvolila promjenu vlasti u Srbiji i obavezala Nikolica da priznaju KiM! To je Seselj nekoliko puta ponovio, a narod glasa za SNS!

  2. Pouzdano se zna da u EU nece vise (nakon Hrvatske) uci nijedna zemlja! Netacno je da ce neki datum OTVORITI KASU EU!!!
    Otvorice samo jos vise zahteva… koje ce biti daljne ucene, kase su ovde vec odavno prazne, osim Nemacke koja svoju puni ogromnim prihodom od kamata koje daje malim unistenim drzavama EU.
    Cak se i poneki politicari u EU pitaju: “Zasto i sta se to krije iza postupaka vlade Srbije”?
    Izdaja koju je ova vlada ucinila sporazumom u Briselu se nepamti u istoriji sveta.
    PREVARISE NAS NA PRAVDI BOGA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *