Није готово, народ се пита

Прихватањем споразума са албанским сепаратистима власт је потпуно изневерила српски народ и до краја укинула државу Србију на Косову и Метохији.
Српски народ није дао, нити би икад могао дати, мандат било коме да изда државне и националне интересе Србије. Зато Влада Србије и председник Републике морају да поднесу неопозиве оставке и тиме пониште противуставни и недостојни споразум којим се одричу сопствене државе на Косову.

Ниједан политичар не сме да узурпира право народа да одлучује о својој судбини и да, противно народној вољи, склапа срамне споразуме. Зато, и зато што чврсто верујемо у неприкосновеност воље народа, одлучно захтевамо да се одмах распише референдум на којем ће се грађани Србије слободно изјаснити да ли су за или против споразума којим се Србија одриче Косова.

Власт која је прихватила овај споразум заслужује назив државоубице, јер сахрањује српске државне институције на Косову и Метохији и замењује их институцијама лажне државе Косово. Заузврат, добиће од Европске уније плату у бедном износу који се зове „датум“. Нико се до сада, за више од шест стотина година, није усудио да помисли како се Косовом може трговати и како се оно сме продати непријатељима Србије.

Ни НАТО агресору није пошло за руком да укине српску државност на Косову, али уместо насилника тај посао хоће да заврши садашња власт у Београду. Српски народ, и нико осим њега, јесте тај који мора дати последњу реч о споразуму који је ова власт потписала, па тиме и о њој самој.

Чуо се позив првог и најстаријег творца и чувара српске државности, духовности и културе који апелује на „српски народ који је опстао и остао на својим вековним косовско-метохијским огњиштима и на сав остали српски народ, ма где живео, да, каква год била одлука државног врха Србије, не призна диктат силе и неправде него да Косово и Метохију сматра, увек и заувек, својом земљом“.

Због свега тога се отворено супротстављамо овом срамном споразуму и стајемо на страну свог народа који се на Косову бори за своју државу Србију. Зато подржавамо одлуку српског народа да формира Скупштину Аутономне Покрајине Косова и Метохије, да брани своје неотуђиво право да припада држави Србији и да сачува њене институције. Истовремено, озбиљно упозоравамо власт да ни по коју цену не употребљава силу против српског народа на Косову и Метохији.
Демократска странка Србије позива све грађане, интелектуалце и јавне личности да се придруже овом Прогласу.

Грађани могу да потпишу проглас на штандовима ДСС-а широм Србије, као и на сајту www.dss.rs

Један коментар

  1. Podrzavamo Vase stavove i hvala Bogu sto VAS IMAMO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *