КАКО СУ МИЛЕНИЋ И НАТО ОСЛОБОДИЛИ СРБИЈУ

Пише АЛЕКСАНДАР ЂАЈА

Канадски генерал Луис Мекензи је 1999. године,  по обиласку рушевина у бомбама разореном центру Алексинца, изјавио: „Злочин је почињен над цивилним становништвом, над мирним грађанима, у њиховим породичним домовима, на просторима где нема апсолутно ниједног војног објекта“

Саша Миленић, високи функционер УРС-а и председник Скупштине града Крагујевца, у постовима на својим профилима на „Фејсбуку“ и „Твитеру“, а на дан обележавања почетка НАТО агресије на Србију, 24. марта, навео је да је Србија вршила геноцид над свим народима бивше Југославије, да је НАТО заправо ослобађао Србију и запитао се да ли је тачна идеја идеолога усташког покрета Анте Старчевића да је сам назив Срби, изведен од латинске речи „сервус“ што значи роб? Такође, Миленић тврди како је данашња омладина „уронила“ у православно/арапски фундаментализам „у мржњи према капитализму и САД-у“. Надаље, Миленић сматра да је Србија извршила геноцид над албанским становништвом и да је Србија с намером ушла у рат са НАТО-ом да би имала данашњу омладину „која мисли да је Милошевић бранио земљу од агресора, а не себе од суочавања са одговорношћу за геноцид“. При крају и бисер: Миленић доказује како српска војска (приликом повлачења преко Албаније у Првом светском рату) није могла да буде заштићена и да је албански краљ Зогу био немоћан да обузда мучке нападе од стране Албанаца, а разлог за то налази у наводним злочинима, које је српска војска нанела албанском становништву у Балканским ратовима… Шта би на ово рекао мој покојни деда Негослав, нека му је лака земља, који је прошао све те голготе, те за собом оставио десет свезака дневника у којима је детаљно описао своје „злочине“ над недужним албанским кољачима?!

[restrictedarea]

 

ЧЕКАЈУЋИ ИСТЕРИВАЧА ЂАВОЛА „Ја сам био мобилисан у ПВО“, наставља Миленић. „Да браним мафијашку империју лудака (ваљда, Милошевића?) који је спроводио геноцид по читавој Југославији и пљачкао све њене народе, а нарочито српски. Кап мржње нисам могао да исцедим за Амере!“ Нажалост, таква импресивна манифестација хришћанског милосрђа г. Миленића није спречила НАТО да забрањеним бомбама са касетном муницијом и осиромашеним уранијумом „исцеди“ хиљаде литара крви недужних грађана Србије, као ни шиптарске терористе са којима данас, на несрећу, преговарамо (мада, не знам о чему?) – да „in vivo“ ваде органе заробљеним Србима и продају их на црном тржишту!
Донекле могу да разумем огорченост позивом на мобилизацију, која је Миленића затекла у деликатном породичном тренутку. Али, то није кривица ни Србије, ни председника Милошевића, него само и једино кривица НАТО агресора!… Али, како је Србија демократско друштво у којем свако има право да изнесе своје мишљење, па и Саша Миленић, високи функционер УРС-а и председник Скупштине града Крагујевца – дозволите, онда, да на овом месту цитирам и друге учеснике у том „чету“ на Интернету, чији коментари на претходне тврдње, дословце гласе:
„Јадна Србијо шта си све изродила“…. „Побогу човече, ко је тебе учио правди и неправди, добром и лошем?“… „Јадни су родитељи таквог потомка – ако те не избаце из УРС-а, ја га напуштам!“… „На каквим је он дрогама? Па ваљда је отишао да брани своју жену и децу, као што је и сваки други Србин који је мобилисан“… „Наћи ће се ваљда неки поштен истеривач ђавола у Крагујевцу да посвети заслужену пажњу овом пајацу. Боље тако него да га ја лечим!“
Иако сам против овако радикалних „излива емоција“ на „Фејсбуку“ и „Твитеру“, морам да разумем и њихове ауторе, испровоциране Миленићевим „оригиналним“ погледима на нашу новију историју. Зашто?…Па, како наш народ има обичај да каже: „Ако лаже коза, не лаже рог“ – хајде да погледамо, како је, на пример, баш на данашњи дан, када је изашао овај број „Печата“ – али, пре 14 година, 5. априла 1999. године – НАТО „ослобађао Србију“:
НАТО авијација је 5. априла гађала Алексинац, градић са 17.000 становника у долини Јужне Мораве, са шест пројектила велике разорне моћи, који су погодили сам центар места, и у том нападу погинуло је 11, а рањено 50 грађана. Део центра града је те вечери претворен у рушевине, тешко је оштећено 35 породичних кућа, 125 станова, више привредних објеката, дом здравља и аутобуска станица. Једна бомба је са лица земље збрисала Улицу Душана Тривунца са шест породичних кућа, а десет је уништено у Улици Вука Караџића. Канадски генерал Луис Мекензи је тада по обиласку рушевина изјавио: „Злочин је почињен над цивилним становништвом, над мирним грађанима, у њиховим породичним домовима, на просторима где нема апсолутно ниједног војног објекта.“

ОСЛОБАЂАЊЕ СЕ НАСТАВЉА Али, откуд идеја овом канадском генералу да спаваће собе рудара, њихове кухиње и купатила нису војни објекти из којих сваког тренутка неки рудар може својом ловачком пушком да запуца на НАТО бомбардере на висини од 10. 000 метара и „сигурно“ обори једног од њих – када је Саша Миленић у то дефинитивно убеђен. Зато, ваљда и опрашта „НАТО ослободиоцима“ такве „колатералне ситнице“ и потпуно разуме да је НАТО, 5. априла 1999. године, заправо, морао да „ослободи“ грађане Алексинца од њиховог живота, како би живели срећније, без болова и патњи које доноси овоземаљско битисање.
„Ослобођење Србије“ започето 1999. године, наставља се и данас. Оно што није убио својим бомбама, НАТО сада хоће да убије својим уценама и претњама за тзв. преговарачким столом са Приштином. Да ли је и за ово данас још увек крив Милошевић? Или, можда, Ђинђић, Тадић или сада Николић, Вучић, Дачић…? Једино ни за шта нису криви само „ослободиоци“, Миленић и НАТО.
Боже ме сачувај и саклони.

[/restrictedarea]

9 коментара

 1. nazalost u SRBIJI ima dosta ovakvih kao Sasa Milenic=Fasista(c.jovanovic,v.pesic,n.kandic) a to nijedan narod u regionu i svjetu NEMA takva mrznja i laz protiv sopstvenog naroda zato smo i propali i sve izgubili

 2. Gospodin Milenic, filozof od karijere i predsednik Skupstine grada Kragujevca verovatno ni sam ne zna sta je drobio. Vazno je samo da pljuje po svojoj zemlji i svom narodu, jer mu je to do sada uvek donosilo beneficije.Posto je uvideo da se to vrlo isplati, obnovio je arsenal uvreda, nije ostavio na miru ni mucenike koji su kosti ostavili po albanskim gudurama, a sto bi imao milosti za one koji danas zive u Srbiji. Za to je nagradjen mestom narodnog poslanika. Sta i koga on predstavlja u Skupstini Srbije najbolje se vidi iz njegovih poslednjih nastupoa. Zalosno je sto ga placa gladni srpski narod.

  • Zaista, najlakše bi bilo reći da Milenić predstavlja samo jednu jadnu, ali bogato plaćenu “dvorsku ludu” – međutim, slučaj je mnogo teže prirode. Ima previše takvih “likova” u Srbiji, na budžetskim jaslama ovog napaćenog i siromašnog naroda, koji pljuju taj isti narod, bez iakvog srama i stida – što bi išlo samo na njihov obraz – ali, što je najgore, bez ikakvog osećaja odgovornosti i straha od ovakvih nastupa koji imaju sve karakteristike veleizdaje! Dokle god se u Srbiji tako može blatiti Srbija, srpski narod i svi lojalni građani Srbije – nama većeg neprijatelja od takvih nema. EU, NATO, EULEKS, Tači itd… daleko su manje zlo od ovoga. Prvi korak ka samoizlečenju srpskog naroda je da pozove na odgovornost, bogami, ne samo političku nego i krivičnu, kreatore ovakvih ispada. Ne može se pod plaštom kvaziintelektualizma i tzv. građanskih sloboda na ovaj način ugrožavati – još veće pravo građanskih sloboda više miliona građana Srbije! Najmanje što se nakon ovoga mora desiti jeste isključenje g.Milenića iz URS-a i njegova ostavka na mesto narodnog poslanika! Ako to izostane, onda sve sva odgovornost prevaljuje na Dinkića i ozbiljno dovodi u pitanje njegovo učešće u sadašnjoj vladajućoj koaliciji!

 3. Da vlast ima “zmiju” u nedrima /URS/, za mene dileme nema! Nelogične koalicije, poslovično posle “svakih” izbora, su tipično naš proizvod u borbi za vlast koje bi pod hitno trebalo AUTORIZOVATI. Elem, suviše je ozbiljno da bi se šalili! Šta se KRIJE iza REGIONALIZACIJE? U ovom trenutku, Srbiji je to najmanje potrebno! Umesto da se država homogenizuje, do nekih boljih /ekonomskih i privrednih/ vremena, mi DEZINTEGRACIJI, spoljnom faktoru dajemo svoj doprinos! Na pr. Vojvodina jedva čekala! I logično pitanje, da li se lider URS Dinkić DISTANCIRAO od njegovog saradnika?

 4. кад се родите ко блесаво дете, не вреди никаква школа и положај, не да се сакрити блесавост и глупост коју носиш у генетском коду.

  • Šta ko nosi u “genetskom kodu” njegova je lična stvar dok to ne postane veleizdaja. A, upravo je o tome reč. Da NATO i EU okupatori ne znaju da u srpskom narodu ima i ovakvih izroda, ne bi ni postavljali takve ultimatume. Neophodna je hitna reakcija srpskog parlamenta da taj čovek bude odatle odstranjen – jer on nije izraz narodne volje, niti će to ikada biti!

 5. Javljamse iz Dormunda povodu ovog poslanika i pisnju o natu i zlocina koji su naneli srbiji treba pod hitno u zatvor za ovako nesto dato ujavnosi

 6. Ako nas je NATO “oslobodio”…onda ni Hitlera nismo “dobro razumeli”…”Hitlera ujedinitelja Evrope”…”Hitlerov evropski put”?
  Cudi da ni jedan novinar,ni jednog politicara,recimo RTS Dinkica tokom intervjua,pre neki dan…ili bilo koga…nije pitao sta misli o ovom skandalu jednog drzavnog cinovnika i politicara?

 7. REAGOVANJA

  RAZVAGINJAVANJE SRBIJE

  Ako ste dokoni pročitajte i ovo……………………
  Jedan Vrli Filozof, u Skupštini, držao je slovo.
  Slušali ga Odbornici za celu Šumadiju,
  Da bi ga razumeli, poneli Vujakliju.

  Govorio Filozof, promovisao znanje Filosofije
  A sve od Stare Grčke, preko Rima i Vizantije.
  Slušali ga Odbornici, mediji i cela Šumadija,
  Al’ njegov vokabular nije dosegao ni Vujaklija.

  Govorio Filozof, tako sa Skupštinske katedre, iz visa,
  po tačkama dnevnog reda, u visokom stilu i u zanosu….
  A spotače se na reizboru nekog direktora parking servisa,
  i bez Vujaklije, svima sasvim jasne vulgarnosti prosu….

  Filozof Vrli reče šta ima, šta su za njega i Srbija, i narod, i politika…
  I da “visoka filosofija” mu služi samo “da se ne dosete Vlasi”.
  Zar tako zbori onaj što se krstom krsti a Srbija mu čast, ponos i dika,
  Što mu Vladika uz koleno sedi, a on Skupštinu za CRKVU proglasi?

  Iz ovog se nešto i naučit dade ……….
  I „da ne pada sneg da pomori svet,
  već da svaka zverka svoj trag pokaže.“
  Ali zašto baš o Vidovdanu pade?

  Bratuška Konuzin bi samo pitao: “Ima li ovde Srba?”

  30.06.2012. Milanka Vukomanović
  Povodom Milenićevog govora
  u Skupštini Kragujevca
  o „ras*ičkavanju Srbije“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *