“Србија ће јачати своје институције на Косову”

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је данас да је Србија на Косову да би ојачала своје институције, а не да би их гасила.

“Држава Србија није на Косову и Метохији да нестане и да се повлачи, она је овде да би ојачала своје институције а не да би их угасила”, рекао је Вулин у Здравственом центру у Косовској Митровици где је разговарао с новим руководством те установе. Он је казао да је тај Здравствени центар најзначајнија институција државе Србије на Косову.

“Без ње живот једноставно није могућ јер се ту лечи и већи број пацијената него што је предвиђено, често немају уредну документацију и оверене здравствене књижице али то није препрека да се свима њима пружи адекватна здравствена заштита”, рекао је Вулин. Он је казао да ће тај Здравствени центар добити сваку врсту помоћи и да ни једно радно место неће бити угашено, а захвалио је свим запосленима на “труду и прегалаштву”. Вулин је додао да је надлежни у Министарству здравља Србије, Републичком фонду за здравствено осигурање и Канцеларији за Косову и Метохију треба да учине све да здравствена заштита буде квалитетнија и да се још више ради на очувању здравља свих грађана на Косову и Метохији.

“Решићемо проблеме с платама, дежурствима, несметаним снабдевањем лековима и санитетским материјалом и обнављању опреме”, рекао је Вулин.

Вршилац дужности директора Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Ивановић заложио се за унапређење рада те установе како би пацијентима који долазе да се лече и јужно и северно од реке Ибар била пружена одговарајућа здравствена заштита. “Очекујемо и брзо решавање проблема које смо имали протеклих месеци у исплати зарада у неким деловима функционисања здравствене заштите, како би она била што квалитетнија”, рекао је Ивановић.

Један коментар

  1. Gospodine Vuline, zivo me interesuje kako cete ojacati srpske institucije, kad Dacic to predaje taciju da uredi drzavu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *