“Ђукановићу, да ли су ти руке чисте а савест мирна?”

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница одбацио је “са најдубљим осећајем гнушања” оптужбе црногорског премијера Мила Ђукановића, да стоји иза убиства новинара Душка Јовановића и назвао их “мрачним, подлим и безобзирним”.

Коштуница је у реаговању подгоричком дневнику” Дан” навео да су “му руке чисте и савест мирна”, а Ђукановићеве тврдње назвао “растројеним наступом” и позвао га да се изјасни да ли су и њему “руке чисте, а савест мирна”. Председник ДСС-а је рекао и да је са својим реаговањем упознао и власти Србије, јер оцењује да је “до сада непознат случај да се са званичног места једне независне државе за најгоре злочине оптужује” бивши председник СР Југославије. Да подсетимо, црногорски премијер је у рекао да је Јовановића убио онај који га је највише користио док је био жив и да је он био “послодавац и Јовановића и Лекића, онај исти који носи политички кишобран за убиство Зорана Ђинђића и онај који је својом политиком онемогућавао Србији да стане на европски пут, и који је својим деструкцијама пред Бриселом покушвао Црну Гору да омете на  њеном европском путу”.

Коштуница у одговору на ове оптужбе каже да лично није познавао Јовановића, да је од његовог убиства “имао обавезу” да више пута разговара са Ђукановићем, који приликом “тих бројних сусрета никада, макер у увијеној форми, није имао храбрости да изнесе своје данашње измишљотине”. Навео је и да је погрешио у процени да Ђукановић “мора имати нешто у себи од црногорске честитости и да му не може пасти на памет таква врста подлости да убијене људе користи да би током избора сачувао власт”.

“Вређати убијеног новинара лажно тврдећи да сам његов послодавац, посебна је врста безобзирности….Нисам стручњак и не могу да објасним ту наопаку душевну склоност за лажним сведочењем и подвалама. Али могу несумњиво да проценим да ниједном председнику владе не може да служу на част да измисли овакву неистину”, стоји у Коштуничином реаговању.

По његовој оцени Ђукановић је “својим растројеним наступом отворио питање шта га толико узнемирује у случају убиства новинара Јовановића када је спреман да измишља и подмеће”.

Један коментар

  1. Поштовани зашто упште коментаришете ову издајиц (немогу га назвати ни именом ни човеком)Његош има праву реч за ову особу.Нека он блеблећеееее колико хоће и нека је срећан у својој Црној Гори а ја у њу неидем докле не повуку признање.Срамота ме је мог Црногорског порекла.А вас молим да направите МИТИНГ јерсе бојим ових домаћих издајника који хоће да погазе обећано и да признају нешто штоје најсветлије сваком СРБИНУ ако држи до њега.Ко год потписао,призна отето Косово нека га стигну речи са ГАЗИМЕСТАНА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *