ИНТЕРЕС ГРАЂАНА ПРЕ СВЕГА

БЕОГРАД, 15. јануар 2013. (ФоНет) – Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас да технички дијалог воде експертске комисије, али коначне одлуке доносе премијери Србије Ивица Дачић и Косова Хашим Тачи.

“Надам се да приштинска страна неће водити много рачуна о томе што су избори унутар странке Хашима Тачија заказани за 25. јануар и да то неће бити разлог да се на преговорима праве позиције да би се добило више гласова на унутарстраначком конгресу”, рекао је Вулин.

Он је изразио очекивање да ће се учесници у дијалогу издићи изнад унутрашње политике Приштине и водити рачуна о интересима људи који живе на Косову и Метохији.

Вулин је на Војно-медицинској академији посетио Дарка Власају, једног од повређених Срба ухапшених за време божићне литургије у Грачаници.

Према његовим речима, лекари наводе да се Дарко добро опоравља и да ће све бити у реду.

Желим да се захвалим у Дарково и своје име и министру одбране Александру Вучићу што је омогућио да Дарко буде смештен на ВМА, рекао је Вулин.

Читава држава Србија и међунаропдна заједница је имала прилике да види право лице те косовске независноти, рекао је Вулин и нагласио да је Дарко брутално претучен зато што је на Божић био у Грачаници и што је као дете из мешовитог

брака био са Србима.

Тукли су га по репродуктивним органима како не би имао децу, јер такви, по мишљењу Приштине, не треба да имају децу, рекао је Вулин.

Он је позвао међународну заједницу да буде озбиљна и пажљива у истрази коју води у овом случају и не допусти да не буде осумњичених, окривљених и осуђених.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *