INTERES GRAĐANA PRE SVEGA

BEOGRAD, 15. januar 2013. (FoNet) – Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da tehnički dijalog vode ekspertske komisije, ali konačne odluke donose premijeri Srbije Ivica Dačić i Kosova Hašim Tači.

“Nadam se da prištinska strana neće voditi mnogo računa o tome što su izbori unutar stranke Hašima Tačija zakazani za 25. januar i da to neće biti razlog da se na pregovorima prave pozicije da bi se dobilo više glasova na unutarstranačkom kongresu”, rekao je Vulin.

On je izrazio očekivanje da će se učesnici u dijalogu izdići iznad unutrašnje politike Prištine i voditi računa o interesima ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji.

Vulin je na Vojno-medicinskoj akademiji posetio Darka Vlasaju, jednog od povređenih Srba uhapšenih za vreme božićne liturgije u Gračanici.

Prema njegovim rečima, lekari navode da se Darko dobro oporavlja i da će sve biti u redu.

Želim da se zahvalim u Darkovo i svoje ime i ministru odbrane Aleksandru Vučiću što je omogućio da Darko bude smešten na VMA, rekao je Vulin.

Čitava država Srbija i međunaropdna zajednica je imala prilike da vidi pravo lice te kosovske nezavisnoti, rekao je Vulin i naglasio da je Darko brutalno pretučen zato što je na Božić bio u Gračanici i što je kao dete iz mešovitog

braka bio sa Srbima.

Tukli su ga po reproduktivnim organima kako ne bi imao decu, jer takvi, po mišljenju Prištine, ne treba da imaju decu, rekao je Vulin.

On je pozvao međunarodnu zajednicu da bude ozbiljna i pažljiva u istrazi koju vodi u ovom slučaju i ne dopusti da ne bude osumnjičenih, okrivljenih i osuđenih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *