БЕЗ СЕДНИЦЕ О ПЛАТФОРМИ И ОСУДА НАСИЉА КПС

БЕОГРАД, 08. јануар 2013. (ФоНет) – Седница Владе Србије на којој је државни врх требало да разматра платформу о Косову и Метохији данас неће бити одржана, незванично сазнаје ФоНет. Није искључено да ће седница бити одржана сутра. Заједничка седница Владе Србије и председника Томислава Николића о платформи није била званично заказана, али су је државни званичници у протеклих недељу дана најављивали за 8. јануар.

Влада Србије позвала је данас представнике међународних мисија на Косову да ослободе десет младића ухапшених после Божићне литургије у понедељак у манастиру Грачаница и спрече “овакве провокације екстремног дела косовских привремених власти”.

У саопштењу Владе се, уз осуду насиља Косовске полицијске службе (КПС) у Грачаници, оцењује да је циљ тих провокација застрашивање Срба и спречавање дијалога и мирног решавања проблема на Косову. Влада Србије упозорава међународну заједницу да косовске власти онемогућавају обележавање хришћанских празника и захтева од припадника Кфора, Унмика и Еулекса да, у складу са својим мандатом, заштите грађане и обезбеде поштовање грађанских и верских слобода, наводи се у саопштењу.

Један коментар

  1. Samo kontingent RUSKIH vojnika pod mandatom O U N mogu sprijeciti nasilje nad srpskim stnovnistvom na KiM. Ovako EULEX,KFOR i UNMIK zajedno sa kosovskom policijom odradjuju ZAJEDNICKU ZADACU ZA ISTOG GAZDU!!!!!!!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *