ОТВАРАЈУ СЕ ДВА ПРЕЛАЗА

ЛЕПОСАВИЋ, 10. децембар 2012. (ФоНет) – Интегрисано управљање на прелазима Јариње и Мердаре биће успостављено данас, а прелази ће бити отворени иако радови нису завршени. Постављени су привремени контејнери у којима ће бити смештено особље, јавља РТС. На Јарињу се од јутрос налазе припадници МУП, Еулекса и КПС, а како је и најављено, на отварање интегрисаног прелаза дошао је и шеф преговарачког тима у техничком дијалогу са Приштином Дејан Павићевић. Осим њих, на Јарињу је присутан и велики број новинарских екипа. Пунктови на Јарињу, који су раније били удаљени три километра, сада се налазе на само десетак метара. У једном објекту биће припадници МУП Србије, у другом припадници Еулекса и косовске полиције. Радиће се у четири смене, а како РТС сазнаје, у КПС ће бити више српских него албанских полицајаца. Задатак Еулекса биће да охрабре обе стране на међусобну сарадњу. Грађани ће приликом преласака новог интегрисаног прелаза лична документа показивати припадницима МУП Србије, а затим КПС. На прелазу Јариње неће бити постављена рампа, већ само знак “стоп”. Интегрисани административни прелаз Јариње, како је договорено, неће имати државне ознаке. Неће се наплаћивати царина за север Покрајине, и користиће се српска документа и српске регистарске таблице. Осим прелаза Јариње по новом режиму треба да почне да функционише и прелаз Мердаре, док ће до краја ове године бити интегрисани и прелази Брњак и Кончуљ.

5 коментара

  1. небитан

    I to se (‘datumski’) poklapa sa dodelom Nobelove nagrade EU ?! Granica, sve sa slaganjem Milosevicevog ‘kadra’ ?! “Mirotvorstvo” – nema sta ??? A za to ce nasi evroentuzijasti da dobiju tapasanje po ramenu ( a mozda i nesto ‘nize’ ?!) ??? Ima li kraja ‘reviji gluposti’ medju srpskim politicarima ???

  2. РАДОСЛАВ

    У овој безпарицу ОНИ И ОВИ троше бацају,нагрђују околину и праве
    РАМПЕ ЗБОГ БРЗОГ ПРОТОКА РОБЕ И ЉУДИ. Свашта раде некажњено моћници,НАСЛЕДНИЦИ ЖУТОГ КАРТЕЛА,непитају СРБЕ носиоце Тапије
    Косметске.Доживљавамо још једну у низу превара ДОКЛЕ БРЕ!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *