OTVARAJU SE DVA PRELAZA

LEPOSAVIĆ, 10. decembar 2012. (FoNet) – Integrisano upravljanje na prelazima Jarinje i Merdare biće uspostavljeno danas, a prelazi će biti otvoreni iako radovi nisu završeni. Postavljeni su privremeni kontejneri u kojima će biti smešteno osoblje, javlja RTS. Na Jarinju se od jutros nalaze pripadnici MUP, Euleksa i KPS, a kako je i najavljeno, na otvaranje integrisanog prelaza došao je i šef pregovaračkog tima u tehničkom dijalogu sa Prištinom Dejan Pavićević. Osim njih, na Jarinju je prisutan i veliki broj novinarskih ekipa. Punktovi na Jarinju, koji su ranije bili udaljeni tri kilometra, sada se nalaze na samo desetak metara. U jednom objektu biće pripadnici MUP Srbije, u drugom pripadnici Euleksa i kosovske policije. Radiće se u četiri smene, a kako RTS saznaje, u KPS će biti više srpskih nego albanskih policajaca. Zadatak Euleksa biće da ohrabre obe strane na međusobnu saradnju. Građani će prilikom prelasaka novog integrisanog prelaza lična dokumenta pokazivati pripadnicima MUP Srbije, a zatim KPS. Na prelazu Jarinje neće biti postavljena rampa, već samo znak “stop”. Integrisani administrativni prelaz Jarinje, kako je dogovoreno, neće imati državne oznake. Neće se naplaćivati carina za sever Pokrajine, i koristiće se srpska dokumenta i srpske registarske tablice. Osim prelaza Jarinje po novom režimu treba da počne da funkcioniše i prelaz Merdare, dok će do kraja ove godine biti integrisani i prelazi Brnjak i Končulj.

5 komentara

  1. I to se (‘datumski’) poklapa sa dodelom Nobelove nagrade EU ?! Granica, sve sa slaganjem Milosevicevog ‘kadra’ ?! “Mirotvorstvo” – nema sta ??? A za to ce nasi evroentuzijasti da dobiju tapasanje po ramenu ( a mozda i nesto ‘nize’ ?!) ??? Ima li kraja ‘reviji gluposti’ medju srpskim politicarima ???

    • Jedan od sledecih uslova iz fasisticke eu ce biti snishodljivoj srbijanskoj nazovi vlasti i taj da se “sve veze po bilo kojem pitanju sa Rusijom moraju prekinuti”!Zivi bili pa videli!

  2. U ovoj bezparicu ONI I OVI troše bacaju,nagrđuju okolinu i prave
    RAMPE ZBOG BRZOG PROTOKA ROBE I LJUDI. Svašta rade nekažnjeno moćnici,NASLEDNICI ŽUTOG KARTELA,nepitaju SRBE nosioce Tapije
    Kosmetske.Doživljavamo još jednu u nizu prevara DOKLE BRE!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *