Децембарске шетње

Пише Драгомир Антонић

Зато сам шетао у понедељак, 10. децембра. Шетао сам од Саборног храма Светог архангела Михаила до Храма Светог Саве, са пријатељима који су различитог идеолошког опредељења, али се ни у сну не могу назвати десничарима. Власт мора на време схватити да су већина у протестном маршу били родољубљу одани грађани, а не припадници „организација“ 

Постадох десничар. Неки мамлаз по директиви или само мамлаз саопшти на Јавном радио-телевизијском сервису Србије да ми који смо мирном шетњом и молитвом протестовали због увођења граница према Косову и Метохији и кршења Устава државе Србије смо припадници десничарских организација. Немам ја ништа против „десничара“, „левичара“, „централиста“… Не знам ни да ли те поделе нешто значе у свакодневном животу, али једноставно нисам припадник никакве организације. Било леве, било десне. Ја сам Србин, православне вере, тужан и огорчен што власт у држави Србији добровољно предаје српским непријатељима Косово и Метохију и оставља 100.000 Срба, моју браћу и сестре, на милост и немилост туђину. Напушта светиње, материјална добра, имовину стварану и чувану од стране више генерација. Издаје жене и људе, младе и старе, које су уверавали, у Бога се заклињали, да их никад неће напустити. Слагали су и њих и Господа. То на добро не може изаћи.

УСПОРИТЕ ПРЕДАЈУ Зато сам шетао у понедељак, 10. децембра. Шетао сам од Саборног храма Светог архангела Михаила до Храма Светог Саве, са пријатељима који су различитог идеолошког опредељења, али се ни у сну не могу назвати десничарима. Власт мора на време схватити да већина у протестном маршу су били родољубљу одани грађани, а не припадници „организација“, како извештава медијска служинчад додворавајући се садашњој власти. Да ли је потребно наглашавати шта се дешава са влашћу која поверује у реч и слику коју јој преносе „одане“ слуге? Нисте ваљда већ заборавили раније децембарске шетње?
Успорите предају и престаните са попуштањем незаситим алама које Србију свакодневно ћушкају и како се коме од евроунијатских чиновника ујутро накриви тако неки услов Србији постави. Народна изрека каже: „ Ко те једанпут ћушне, тај ће те други пут и коцем ударити“. Запамтите добро изреку и позовите европског представника у Београду Дежера, натрљајте му нос и откажите гостопримство. Човек који у сувереној држави изиграва амбасадора или представника, а јавно каже да је „Косово каменчић у ципели и да би се каменчића што пре требало решити“ је један неваспитани и бахати безобразник. Власт која иоле држи до себе преко овакве увреде не сме да пређе. Брините о интересима државе Србије и њених грађана. Због тога вас је народ изабрао. Заборавите на Европску унију. Не лажите друге да „никад нисмо били ближе Унији него сад“. Кад Хрватска у њу уђе, бићемо још ближе, а кад „европска“ усташија стигне до Земуна – Сурчин, Лединци и Нови Београд ће већ бити општине чланице „велике европске породице“. Схватите, Србима је стало до Србије, а не до Уније. Објасните чему журба и где јурите као муве без главе и по цичи зими подижете зграде за царинике и шиптарске полицајце на тлу Србије? (Кад би били вредни и за Србе које погоде природне катастрофе). Чиме су вас стиснули добитници „Нобелове награде за мир“, на челу са премудрим и човечанству неопходним Манулаћем Барозом, и којом врстом батине вам прете или има неки други разлог? Прозаичан. Да није журба у некаквој вези са променом чиновника у администрацији авансног добитника „Нобела за мир“ Барака Обаме? (Чуда су могућа. Неко добије награду унапред – Обама, а неко постхумно – Унија). Знате како то иде. Стари излобирани (даровани дишкрецијама, тј. митом) начелници и чиновници одлазе са дужности, а долазе нови. Нове би тек требало упознати са пређашњом ситуацијом. Нови начелник не може одмах да схвати хитност случаја, потребно му је време, а можда има уговор и са другом агенцијом за лобирање. У најбољем случају за клијента, мора се поново уплатити нека дишкреција. Нови трошак за поборнике даљег „развоја независног Косова“. Нама уместо да буде драго што Шиптари троше новац, ми журимо да их сачувамо трошка. Или постоје неки други интереси које ја никако да „утувим у главу“?

[restrictedarea]

СРБИЈА НИЈЕ ПРИОРИТЕТ АМЕРИКЕ Државна политика Америке према Србији неће се мењати. То је изјавио и представник усисивача Кирби. Србија није приоритет америчке политике. Америка креће ка Мијанмару. Нека се припреме Лаос, Камбоџа, Вијетнам… Том циљу се окрећу и чиновници администрације, па је тешко сад пронаћи њихов интерес за градњу царинских прелаза на Косову. Али, нека о томе брину Мадлен Олбрајт и „веселин“ Кларк. Што би ми бринули за њихове инвестиције. Нису ни они бринули о нашем животу. Нажалост, као и обично, иза великих прича, јаких речи и прокламација крију се овоземаљски ситни разлози увек повезани са новцем. Сличне игре се играју у свим државама на свету. Код нас се такође јуре директори и помоћници да реализују обећање пре него што их смене или замене. Свако брине сопствену бригу. Ред је да српска власт, држећи се Устава и уставних начела, брине о држави Србији. Ништа се друго од ње не тражи. Преча је Србија од претњи и притисака амбасадора: Америке, Енглеске, Немачке… Они заступају интересе држава које су их послале код нас. Они буду и оду. Ми остајемо. Ми живимо и радимо у Србији. Умиремо у Србији. У њој се сахрањујемо. Наша деца обилазиће наше гробове и палити свеће у нашим храмовима. Ми другу државу немамо и зато о њој морамо водити рачуна. А страни амбасадори? То вам је браћо Срби као путујуће позориште „Шопаловић“. Изводиће представу на неком другом месту. Ако им дозволе. Ми читајмо чика-Јову Змаја:
Кад сам на свет овај пао,
На свет овај магловити,
Кажу да сам много плак’о;
– Не сећам се, може бити.
Кад се магла ведрит’ поче,
Па ми зорни зрак засвити,
Кажу да сам много пев’о;
– Не сећам се, може бити.
Ал’ кад стиснем болно чело,
К’о кроз сан се сећам свега,
Да сам увек тајно зеб’о
Од проклетства данашњега.

[/restrictedarea]

7 коментара

 1. U Rezoluciji 1244 sve je zapisano.I sta je smetala da se trazi da se ona implementira prvo.I to je moglo da traje 100 godina.I nesta se nebi izgubilo a sve bi se dobilo.

 2. Malo je Srba ostalo,ostali su kapitulirali!Jos kod DSS,Radikala,Dveri,Obraza,Nasi,i oni koji ih podrzavaju a nisu njihovi clanovi,je ostalo pravog srpstva!Sve ovo ostalo je kapituliralo bez borbe,nazalost!

 3. Господине Драгомире ја поред моје свакодневне шетње поред Дунава и гледам Лабудове како на Дунаву уживају у слободи. Исто
  тако и је придружи омладини то јест деци наше деце. Они што нас
  крстише десницим са којим правом кад смо крштени како који и
  кад није важно,али је веома вашна порука те омладине наше деце
  шта жели у куд жели свој чамац да привеже.Власти оне,и ова иду
  неповратно у издају наших дједова који створише ону Србију до
  1 децембра 1918 године. Кажу ти да је било неколико стотина ја
  знам да лажу. И ако гурам 80 год, узех трмвај 7 шпанца не Жикицу
  већ купљеног и оде 13 децембра да дам бољи просек старости у
  Сава Центар кад оно ја међу својим вршњацима и деци коју смо
  рађали, нема деце наше деце то ми говори добри Драгомире Србија
  је устала!!! Да устасмо приком певања Химне а нарочито кад певач
  ЗАПЕВА ВОСТАНИ СЕРБЈЕ.Очекивати је Ђурђев дан и нови САБОРСКИ
  САСТАНАК дал у Орашци или Такову СРПСКА ОМЛАДИНА ЈЕ СПРЕМНА.

  • Cestitam,postovani gospodine Radoslave,na godinama i energiji koju imate i na perfektnoj sposobnosti da u jednoj misli primetite i mile labudove i milu Srbiju.
   Moj otac je bio vas vrsnjak…
   Vrlo postujem vasu pozitivnu energiju.

 4. b92 izveštava duže,iscrpnije,preko dopisnika sa lica mesta o šetnji i demonstracijama opozicije u moskvi,naravno podržavajući je nego o onome što im se dešava ispred nosa,tu u beogradu.

 5. Seti te se kako je i ova vladajuća garnitura nastala.Lično mislim da gopra vladajuća garnitura od ŽUTIH nikada gora nije bila od nastanka Srbije.Ali bojim se daće ova ostati upisana crnim slovima jer oni su udarili pečat na ono štosu ŽUTI tadili zadnjih 10 godina.A toje dasu pljačkali Srbiju a na drugoj stranisu prodali i dali sve štosu teroristi iz EU koji su bombardovali Srbiju tražili.I plitika da EU nema alternativu je pogubna zato što svako ima alternativu možda je i lošija ali ona postoji.Ali kada izgubiš obraz i kada podrediš sve parama onda alternativa i nepostoji i u tom slepilu tumaraš i obmanjuješ samog sebe a konto ti raste na štetu onog poštenog i čestitog SRBINA koji je i u krizi sačuvao obraz.Neko mora da odgovara što je obećao narodu u predizbornoj kampanji a sada nastavlja istim putem koje je trasirao Tadić i Borko.I ta priča da oni moraju da poštuju kao ozbiljna vlast ono štosu ovi potpisali nepije vodu i pravi od ovog naroda budalu,ali dokle.Dasu MORALNI oni bi podneli ostavke.Ali teškoće neko zbog političkih promašaja u SRBIJI podneti ostavku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *