Na Olimpijadi u Londonu ukinuto bacanje koplja i đubreta

Piše Pavle Ćosić

 

London, 8. avgust 2012. (Be92) – Obezbeđenje zaduženo za praćenje Olimpijskih igara u Londonu zaključilo je da je stara disciplina u bacanju koplja suviše rizična jer se sumnja da Al Kaida među bacačima koji su se plasirali ima svojeg čoveka koji bi kopljem mogao da dobaci dovoljno daleko
i precizno i tako ubije nekog od sportista ili gledalaca.
Budući da se bacanje koplja održava paralelno s trkom na 5.000 metara za muškarce, obezbeđenje je ocenilo da bi osumnjičeni bacač koplja koji nije imenovan mogao da pogodi nekog od američkih ili britanskih trkača. Budući da su predispozicije ovog sportiste takve, ukoliko se ne dogodi da dođe u mogućnost da pogodi nekog od trkača, on s lakoćom može da pogodi nekog od gledalaca s britanskom ili američkom zastavom ili drugim obeležjima.
Iz sličnih razloga bezbednosti, u Londonu su ukinute sve kante za smeće da neki terorista ne bi u kantu ostavio bombu. Obezbeđenje navodi da je bolje da ljudi sa sobom nose sve svoje đubre i bacaju ga na sigurnom mestu, kod kuće ili u Olimpijskom selu. Svako odlaganje smeća na nedozvoljenom mestu kažnjava se sa 1.500 funti ili zatvorom u trajanju od mesec dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *