На Олимпијади у Лондону укинуто бацање копља и ђубрета

Пише Павле Ћосић

 

Лондон, 8. август 2012. (Бе92) – Обезбеђење задужено за праћење Олимпијских игара у Лондону закључило је да је стара дисциплина у бацању копља сувише ризична јер се сумња да Ал Каида међу бацачима који су се пласирали има својег човека који би копљем могао да добаци довољно далеко
и прецизно и тако убије неког од спортиста или гледалаца.
Будући да се бацање копља одржава паралелно с трком на 5.000 метара за мушкарце, обезбеђење је оценило да би осумњичени бацач копља који није именован могао да погоди неког од америчких или британских тркача. Будући да су предиспозиције овог спортисте такве, уколико се не догоди да дође у могућност да погоди неког од тркача, он с лакоћом може да погоди неког од гледалаца с британском или америчком заставом или другим обележјима.
Из сличних разлога безбедности, у Лондону су укинуте све канте за смеће да неки терориста не би у канту оставио бомбу. Обезбеђење наводи да је боље да људи са собом носе све своје ђубре и бацају га на сигурном месту, код куће или у Олимпијском селу. Свако одлагање смећа на недозвољеном месту кажњава се са 1.500 фунти или затвором у трајању од месец дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *