15. август – Учешће на скуповима са Косовом без фусноте

БЕОГРАД – Влада Србије разматра модел који би омогућио да њени представници учествују на регионалним скуповима на којима би Косово представљено и без фусносте, сазнаје лист “Блиц”.

Позивајући се на извор из Владе Србије, “Блиц” у среду пише да ће Влада у наредних неколико дана највероватније променити закључак о неучествовању представника Србије на регионалним форумима на којима учествују и изасланици Приштине.

На том моделу, како наводи лист, заједнички раде потпредседница Владе Србије задужена за европске интеграције Сузана Грубјешић и шеф Канцеларије за европске интеграције Милан Пајевић.

Лист пише да би тај модел практично омогућио српским званичницима да учествују на међународним конференцијама без признања независности Косова и без обзира на раније инсистирање српске стране да на табли испред представнка Приштине осим “Косово” стоји и фуснота.

“Заључак свих у Влади је да је напуштањем форума губила само Србија, јер се глас друге стране чуо. Осим тога, трошен је беспотребан новац на путне трошкове, а нашим људима је било непријатно што су морали демонстративно да одлазе. Због тога ће предлог бити такав да обраћање наших представника на форумима обавезно садржи `ограду` и поруку да учествовање не значи признање Косова”, казао је извор “Блица” из Владе Србије.

Извор: Бета

2 коментара

 1. РАДОСЛАВ

  Оно што је Жути Клан оставио новој влади Србије је ништа друго
  него признање независности Косова у увијеној форми. Шта може
  Србија да уради сама,јер ни нова влада није се чвшће повезала
  са Русијом. Колико видимо кроз вести из Сирије Русија губи тај
  део АРАПСКОГ СВЕТА а АГРЕСИВНА АМЕРИКА РУШИ СВЕ ПРЕПРЕКЕ. Ми
  се налазимо пуно пута у сличној ситуацији када нам је потребна
  Русија она се налази у опкољавању увек са Запада и сад још и
  НАТО ИМПЕРИЈОМ. Да задледимо односе са Шиптарима ништа неби
  доболи јер је НАТО ИМПЕРИЈА ОКУПАТОР КОСМЕТА односно Србије.
  Оно што смо имали изгубили смо 1918 год.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *