15. avgust – Učešće na skupovima sa Kosovom bez fusnote

BEOGRAD – Vlada Srbije razmatra model koji bi omogućio da njeni predstavnici učestvuju na regionalnim skupovima na kojima bi Kosovo predstavljeno i bez fusnoste, saznaje list “Blic”.

Pozivajući se na izvor iz Vlade Srbije, “Blic” u sredu piše da će Vlada u narednih nekoliko dana najverovatnije promeniti zaključak o neučestvovanju predstavnika Srbije na regionalnim forumima na kojima učestvuju i izaslanici Prištine.

Na tom modelu, kako navodi list, zajednički rade potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić i šef Kancelarije za evropske integracije Milan Pajević.

List piše da bi taj model praktično omogućio srpskim zvaničnicima da učestvuju na međunarodnim konferencijama bez priznanja nezavisnosti Kosova i bez obzira na ranije insistiranje srpske strane da na tabli ispred predstavnka Prištine osim “Kosovo” stoji i fusnota.

“Zaljučak svih u Vladi je da je napuštanjem foruma gubila samo Srbija, jer se glas druge strane čuo. Osim toga, trošen je bespotreban novac na putne troškove, a našim ljudima je bilo neprijatno što su morali demonstrativno da odlaze. Zbog toga će predlog biti takav da obraćanje naših predstavnika na forumima obavezno sadrži `ogradu` i poruku da učestvovanje ne znači priznanje Kosova”, kazao je izvor “Blica” iz Vlade Srbije.

Izvor: Beta

2 komentara

  1. Ono što je Žuti Klan ostavio novoj vladi Srbije je ništa drugo
    nego priznanje nezavisnosti Kosova u uvijenoj formi. Šta može
    Srbija da uradi sama,jer ni nova vlada nije se čvšće povezala
    sa Rusijom. Koliko vidimo kroz vesti iz Sirije Rusija gubi taj
    deo ARAPSKOG SVETA a AGRESIVNA AMERIKA RUŠI SVE PREPREKE. Mi
    se nalazimo puno puta u sličnoj situaciji kada nam je potrebna
    Rusija ona se nalazi u opkoljavanju uvek sa Zapada i sad još i
    NATO IMPERIJOM. Da zadledimo odnose sa Šiptarima ništa nebi
    doboli jer je NATO IMPERIJA OKUPATOR KOSMETA odnosno Srbije.
    Ono što smo imali izgubili smo 1918 god.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *