1. август – Саша Јанковић остаје омбудсман

БЕОГРАД – Одбор Скупштине Србије за уставна питања и законодавство усвојио је на данашњој седници предлог да се за Заштитника грађана поново изабере Саша Јанковић, и проследиће га парламенту на усвајање.

Да Јанковић обавља функцију омбудсмана и у другом мандату пристигла су три предлога из ЛДП, ДС и СПС, а како је раније најавио председник Скупштине Србије Небојша Стефановић седница парламента на којој ће се разговарати о избору обмдусмана биће одржана сутра.

На данашњој седници чланови одбора из ДСС, СПС, ДС и СВМ су подржали тај предлог и најавали да ће за њега и гласати и сложили се при том да се Јанковић истакао у досадашњем раду и да је доказао кредибилитет у претходном периоду.

Шеф посланичке групе СНС Јоргованка Табаковић јуче је такође оценила да је Јанковић обављао функцију Заштитиника грађана на задовољавајући начин и додала да се није ни постављало питање да то ради неко други.

Јанковић је рођен 1970. године у Лозници, дипломирао је на правном факултету и од 2003. године до избора на функцију Заштитника грађана био је национални правни саветник у Одељењу за демократизацију Мисије ОЕБС-а у Београду.
Посланици Скупштине Србије изабрали су га већином од 143 гласа на функцију Заштитника грађана 29. јуна 2007. године, а заклетву у парламенту положио је 23. јула исте године.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *