1. avgust – Saša Janković ostaje ombudsman

BEOGRAD – Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo usvojio je na današnjoj sednici predlog da se za Zaštitnika građana ponovo izabere Saša Janković, i proslediće ga parlamentu na usvajanje.

Da Janković obavlja funkciju ombudsmana i u drugom mandatu pristigla su tri predloga iz LDP, DS i SPS, a kako je ranije najavio predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović sednica parlamenta na kojoj će se razgovarati o izboru obmdusmana biće održana sutra.

Na današnjoj sednici članovi odbora iz DSS, SPS, DS i SVM su podržali taj predlog i najavali da će za njega i glasati i složili se pri tom da se Janković istakao u dosadašnjem radu i da je dokazao kredibilitet u prethodnom periodu.

Šef poslaničke grupe SNS Jorgovanka Tabaković juče je takođe ocenila da je Janković obavljao funkciju Zaštitinika građana na zadovoljavajući način i dodala da se nije ni postavljalo pitanje da to radi neko drugi.

Janković je rođen 1970. godine u Loznici, diplomirao je na pravnom fakultetu i od 2003. godine do izbora na funkciju Zaštitnika građana bio je nacionalni pravni savetnik u Odeljenju za demokratizaciju Misije OEBS-a u Beogradu.
Poslanici Skupštine Srbije izabrali su ga većinom od 143 glasa na funkciju Zaštitnika građana 29. juna 2007. godine, a zakletvu u parlamentu položio je 23. jula iste godine.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *