30. јул – Петковић: Нова влада да промени политику према ЕУ

БЕОГРАД – Портпарол Демократске странке Србије (ДСС) Петар Петковић рекао је да је политика прошле владе да ЕУ нема алтернативу доживела пораз и да зато “није реално” да та опција, која је изгубила на изборима, буде путоказ новој власти.

“Промене које су грађани Србије изборили, треба да буду основ за јачање целовите Србије и њене садашње економски посрнуле привреде”, рекао је Петковић на конференцији за новинаре у Београду.

Портпарол ДСС је оценио да је изјава бившег изасланика УН за Косово Мартија Ахтисарија да чланство Србије у ЕУ треба условити признањем Приштине “израз његових жеља, а не реалности”.

Петковић је подсетио да је Ахтисаријев план, који предвиђа независност за Косово, одбијен у Савету безбедности УН 2007. године, када је лидер ДСС Војислав Коштуница био премијер, уз подршку Руске Федерације.

“Сви напори Ахтисарија у борби за остварење албанских сепаратистичких циљева пали су у воду, јер његов план који је доживео пропаст, није ни правно ни међународно валидан документ…Сви услови по којима Србија зарад ЕУ треба да се одрекне Косова делују бесмислено, јер данас је више него јасно да је утопија идеја да део земље и судбине људи треба да дамо зарад фатаморгане која се зове ЕУ”, рекао је он.

Додао је да треба обратити и пажњу на изјаву председника РС Милорада Додика за кога је несхватљиво да Србија иде ка ЕУ, а да ЕУ директно од Србије отима Косово.

“Политика да ЕУ нема алтернативу је доживела крах на изборима, и она је изгубила јер је хтела да жртвује Србију зарад илузије о бољем животу у ЕУ, док се сама ЕУ налази у најозбиљнијим политичким и економским проблемима од свог оснивања”, рекао је Петковић.

Извор: Бета, РТВ

Један коментар

  1. Aman ljudi, dosta sa tom evropskom šargarepom.EU je odavno prezasićena kao model i puca po svim šavovima. Pogledajte Grčku,Španiju,Italiju…pa gde smo tu mi.U pravu je Ahtisari, okrenimo se Rusiji. Samo da hranimo Moskvu, stabilizovali bi privredu a energenti bi bili obezbedjeni. Ušli smo u ČEKAONICU, ali nam “knjižicu” nema ko da overi. Budite sigurni da će tako i ostati. Jedino što ne sme da ostanu ovakvi mediji. Samo zbog istine!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *