26. јул – Срби са КиМ доносе петицију Николићу, Дачићу и Стефановићу

БЕОГРАД – Представници три удружења с Косова предаће данас у Београду председнику Србије Томиславу Николићу и мандатару Ивици Дачићу петицију са 27.000 потписа тамошњих Срба који траже поништење споразума постигнутих у Бриселу у преговорима Београда и Приштине.

Један од организатора потписивања петиције, Владимир Ракић рекао је Агенцији Бета да ће захтев за поништење споразума данас бити уручен и председнику Скупштине Србије Небојши Стефановићу.

Удружења грађана Народни покрет “Отаџбина”, “Стара Србија” и Друштво српско-словенске солидарности, сматрају да су бриселски споразуми противуставни.

Председник Покрета “Отаџбина” Игор Војиновић рекао је преликом потписивања петиције да ће њоме тражити, пре свега од председника Републике, Владе и Скупштине Србије, да “све договоре пониште, зато што се њима постепено гасе све српске институције на Косову и Метохији”.

“Притисци на српски народ за узимање докумената, личних карата, регистрације возила и слично и укидање српских институција, последица су тих штетних споразума”, истакнуто је приликом потписивања.

Извор: РТВ

2 коментара

  1. Pored toga što predajete institucijama Srbije obavezno predajte
    i ambasadi Rusije države čiji je glas u UN veoma važan i koji
    nas brane u svetskim institucijama. Mi Srbi bez pomoći Rusije
    nemožemo opstati kao narod srpski.Jedinstveni sa Rusijom ćemo
    pobediti naše unutrašnje i spoljne neprijatelje.

  2. SVE STO JE DO SADA POTPISANO IZMEDJU BRISELA – PRISTINE I BEOGRADA, A NIJE VERIFICIRANO U PARLAMENTU, OBAVEZNO STAVITI NA GLASANJE U PARLAMENTU. UKOLIKO “DOGOVORI ZUTIH” NE PRODJE PARLAMENT – OBJAVITI DA ISTO NEMA NIKAKVU VRIJEDNOST.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *