26. јул – Самарџић: ДСС ће гласати против избора владе

БЕОГРАД – Шеф посланичке групе ДСС Слободан Самарџић рекао је данас да ће ова странка гласати против закона о министарствима и влади, и против избора владе због стратешких пропуста у многим областима, а пре свега због укидања Министарства за Косово и Метохију.

Самарџић је, у изјави новинарима у парламенту, објаснио да су приоритети одбрана суверенитета и територијалног интегритета државе, као и обнова економског живота, а да ДСС не види у коалиционом споразуму и структури закона гаранције да ће се стање у тим областима побољшати, због чега ће гласати против владе.

Шеф посланичке групе ДСС сматра да постоји низ стратешких пропуста и нејасноћа, од области европске интеграције, па до Косова.

Успостављањем канцеларије за Косово и Метохију, према његовим речима, биће извршена управљачка деградација у вези са покрајином.

Према ДСС-у само јако министарство може да обавља послове у вези са Косовом, а не канцеларија или други нижи облик управе.

“Сматрамо да то није добро за заједничку ствар, за овај метеж и државни проблем Србије, а то је Косово и Метохија.

Сматрамо да постоји једина нада да ће влада током рада доћи до сазнања да само преко министарства може деловати у овој области”, поручио је Самарџић.

Извор: Танјуг, РТВ

5 коментара

 1. Оливера Петровић

  Самарџић је апсолутно у праву. Ако Николић допусти да нова влада доиста укине Министарство за КиМ то јесте и издаја и предаја, упркос Николићевим гласовитом заклињању да то никад не би урадио.

 2. Kažem je lepo da nas naprednjaci neće usrećiti.Hajde još malo da sačekamo i vidimo šta će i kako da rade.Moje mišljenje ja da će raditi isto što i DS (i ostali partneri DS-a) u vezi sa KiM ali hajde eto zarad onih koji se vređaju kada upoređujemo SNS sa DS da dopustimo konkretnim potezima da ih razuvere.

 3. Ma imali ste vi Ministarstvo i šta ste postigli. Kao da je važno kako se zove – bitno je šta će da učini. A učiniti se može malo pa da imamo i 5 ministarstava za KIM.

 4. Zašto DSS kada su bili vlast nisu uradili ono što im daje rezolucija 1244UN.Zašto policija i granične služe nisu vraćene
  postavljene na svoja mesta.Kritika treba da postoji objektivna
  nadmudrivanje sada samo šteti našoj braći koja su okupirana na
  KOSMETU.Uvažavajmo izjave koje su dali GOS: Nikolić i Vulin pa
  ako nas prevare rušimo tu vlast, čekajmo prve poteze u praznoj
  kasi države Srbije,čekajmo poništenje onoga što činovnik Borko
  dali potpisao ili obećao Šiptarima.

 5. koga jos DSS moze da ubedi da je patriotska stranka?!
  mene svakako vise ne!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *