26. jul – Samardžić: DSS će glasati protiv izbora vlade

BEOGRAD – Šef poslaničke grupe DSS Slobodan Samardžić rekao je danas da će ova stranka glasati protiv zakona o ministarstvima i vladi, i protiv izbora vlade zbog strateških propusta u mnogim oblastima, a pre svega zbog ukidanja Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

Samardžić je, u izjavi novinarima u parlamentu, objasnio da su prioriteti odbrana suvereniteta i teritorijalnog integriteta države, kao i obnova ekonomskog života, a da DSS ne vidi u koalicionom sporazumu i strukturi zakona garancije da će se stanje u tim oblastima poboljšati, zbog čega će glasati protiv vlade.

Šef poslaničke grupe DSS smatra da postoji niz strateških propusta i nejasnoća, od oblasti evropske integracije, pa do Kosova.

Uspostavljanjem kancelarije za Kosovo i Metohiju, prema njegovim rečima, biće izvršena upravljačka degradacija u vezi sa pokrajinom.

Prema DSS-u samo jako ministarstvo može da obavlja poslove u vezi sa Kosovom, a ne kancelarija ili drugi niži oblik uprave.

“Smatramo da to nije dobro za zajedničku stvar, za ovaj metež i državni problem Srbije, a to je Kosovo i Metohija.

Smatramo da postoji jedina nada da će vlada tokom rada doći do saznanja da samo preko ministarstva može delovati u ovoj oblasti”, poručio je Samardžić.

Izvor: Tanjug, RTV

5 komentara

  1. Olivera Petrović

    Samardžić je apsolutno u pravu. Ako Nikolić dopusti da nova vlada doista ukine Ministarstvo za KiM to jeste i izdaja i predaja, uprkos Nikolićevim glasovitom zaklinjanju da to nikad ne bi uradio.

  2. Kažem je lepo da nas naprednjaci neće usrećiti.Hajde još malo da sačekamo i vidimo šta će i kako da rade.Moje mišljenje ja da će raditi isto što i DS (i ostali partneri DS-a) u vezi sa KiM ali hajde eto zarad onih koji se vređaju kada upoređujemo SNS sa DS da dopustimo konkretnim potezima da ih razuvere.

  3. Ma imali ste vi Ministarstvo i šta ste postigli. Kao da je važno kako se zove – bitno je šta će da učini. A učiniti se može malo pa da imamo i 5 ministarstava za KIM.

  4. Zašto DSS kada su bili vlast nisu uradili ono što im daje rezolucija 1244UN.Zašto policija i granične služe nisu vraćene
    postavljene na svoja mesta.Kritika treba da postoji objektivna
    nadmudrivanje sada samo šteti našoj braći koja su okupirana na
    KOSMETU.Uvažavajmo izjave koje su dali GOS: Nikolić i Vulin pa
    ako nas prevare rušimo tu vlast, čekajmo prve poteze u praznoj
    kasi države Srbije,čekajmo poništenje onoga što činovnik Borko
    dali potpisao ili obećao Šiptarima.

  5. koga jos DSS moze da ubedi da je patriotska stranka?!
    mene svakako vise ne!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *