09. јул – ДСС: Тадићево исмевање званичне државне политике

БЕОГРАД – Одлазак лидера ДС Бориса Тадића у Дубровник и учешће на “Кроација самиту” је “исмевање званичне државне политике”, сматра портпарол ДСС Петар Петковић.

Петковић је данас на конференцији за новинаре истакао да је “Кроација самит” скуп који је Србија бојкотовала због учешћа “албанских сепаратиста” и додао да је Тадић својим учешћем исмејао званичну политику иза које је “до јуче стајао”.

“То што се руковао са Хашимом Тачијем представља бруку и најгори вид понижења на који може да спадне један српски политичар”, рекао је Петковић.

Он је подсетио да се све то дешавало на дан када су две особе убијене на Косову и Метохији, додајући да Тачи није само “убијао невине Србе, већ да је директно одговоран за трговину људским органима”.

“Тадић добро зна да је 2008. године, када су сепаратисти прогласили такозвану независну државу Косово, МУП Србије против Тачија поднео кривичну пријаву”, рекао је Петковић.

Он је навео да руковање Тадића и Тачија не представља никакав вид пристојности, како је објаснио лидер ДС, и додао да је Тадић, с обзиром да је четири године одбијао да се сретне са Тачијем, тиме показао “право лицемерство”.

На питање новинара како коментарише посете Србији званичника САД у јеку формирања владе, Петковић је рекао да је то, иако говоре да не утичу на њено формирање, индикативно баш због тренутка у којем су одлучили да посете Србију.

“Грађани су гласали за промене и свакако да ће те промене подразумевати, за разлику од оне из 2008. године, да ова влада буде избор грађана Србије, а не странаца”, рекао је Петковић.

Извор: Танјуг, РТВ

Један коментар

  1. Celokupna politika DS je veliko političko licemerje od Mićunovića do Tadića. Toj stranci predstoji čistilište od politike koju je vodila zadnjih 10 godina. ILi joj preti totalni
    raspad kao Radikalima.Stim što mnogi njeni čelnici moraju odgovarati za uništenje Srpske privrede i bankarskog posla.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *