11. јун – Николић:Помоћи ћу да Србија настави европски пут

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић поручио је данас на инаугурацији да је европски пут Србије пут будућности и економског просперитета и да ће помоћи да тај пут буде настављен, да ће у интересу државе сарађивати са свима у свету, а да ће у региону водити политику мира, стабилности и сарадње.

“Градићу пријатељства по свету, јер Србија нема право да има непријатеље. Европски пут Србије је пут будућности, пут економског просперитета и помоћи ћу Србији да тај пут настави”, истакао је Николић.

Председник Србије је нагласио да, када је у питању политика према региону, неће дозволити да различити погледи на поједине догађаје из прошлости угрозе заједничку будућност и да сматра да све разлике и проблеми треба да буду решавани мирним и демократским средствима, дијалогом пре свега.

Николић је напоменуо да ће штитити Устав Србије, поштовати и чувати територијални интегритет државе и да ће покушати да обједини све политичке снаге у земљи како би се утврдила и спроводила заједничка политика према Косову и Метохији.

Председник је нагласио и да ће сарађивати са будућом владом, али да ће сваку владу и њен рад надзирати и критиковати.

“Тражићу од ње и сам учествовати у жестокој борби против криминала и корупције, нећу се смирити док се не сазна све и не пронађу кривци за пљачкашку приватизацију која је спроведена у Србији. То сам обећао и од тога нећу одустати”, поручио је Николић.

Уз обећање да ће време, снагу, знање и енергију посветити развоју Србије и благостању грађана, Николић је рекао да је то његова обавеза и дуг према свим грађанима који тешко живе, који не виде јасну перспективу за себе и своју децу и од њега, али и будуће владе, очекују да стање у земљи буде промењено, а живот бољи.

Николић је поручио да ће зато сваки разговор са било којим званичником из света почети и завршити молбом да њихови инвеститори уложе новац у Србију, додајући да је спреман да помогне да у држави буду обезбеђени неупоредиво бољи услови за оне који имају новац и који могу да запосле грађане.

“Свеобухватне реформе почећемо од себе. Мораћемо да радимо, али и да штедимо више”, рекао је Николић и најавио да ће трошкови његовог кабинета, иако не велики, бити смањени, а да ће то морати да ураде и остале институције и државни органи.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Put Srbiјe u zajednicu EU (22/27 države su priznale Kosovo kao državu!) znači saglasiti se otimanjem 15% srpske teritorije, a osoba koja kaže da to predstavlja put ekonomskog prosperiteta i da će lično pomoći da se taј put nastavi naravno prati nečije interese, sumljivo je da li su to interese Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *