11. jun – Nikolić:Pomoći ću da Srbija nastavi evropski put

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas na inauguraciji da je evropski put Srbije put budućnosti i ekonomskog prosperiteta i da će pomoći da taj put bude nastavljen, da će u interesu države sarađivati sa svima u svetu, a da će u regionu voditi politiku mira, stabilnosti i saradnje.

“Gradiću prijateljstva po svetu, jer Srbija nema pravo da ima neprijatelje. Evropski put Srbije je put budućnosti, put ekonomskog prosperiteta i pomoći ću Srbiji da taj put nastavi”, istakao je Nikolić.

Predsednik Srbije je naglasio da, kada je u pitanju politika prema regionu, neće dozvoliti da različiti pogledi na pojedine događaje iz prošlosti ugroze zajedničku budućnost i da smatra da sve razlike i problemi treba da budu rešavani mirnim i demokratskim sredstvima, dijalogom pre svega.

Nikolić je napomenuo da će štititi Ustav Srbije, poštovati i čuvati teritorijalni integritet države i da će pokušati da objedini sve političke snage u zemlji kako bi se utvrdila i sprovodila zajednička politika prema Kosovu i Metohiji.

Predsednik je naglasio i da će sarađivati sa budućom vladom, ali da će svaku vladu i njen rad nadzirati i kritikovati.

“Tražiću od nje i sam učestvovati u žestokoj borbi protiv kriminala i korupcije, neću se smiriti dok se ne sazna sve i ne pronađu krivci za pljačkašku privatizaciju koja je sprovedena u Srbiji. To sam obećao i od toga neću odustati”, poručio je Nikolić.

Uz obećanje da će vreme, snagu, znanje i energiju posvetiti razvoju Srbije i blagostanju građana, Nikolić je rekao da je to njegova obaveza i dug prema svim građanima koji teško žive, koji ne vide jasnu perspektivu za sebe i svoju decu i od njega, ali i buduće vlade, očekuju da stanje u zemlji bude promenjeno, a život bolji.

Nikolić je poručio da će zato svaki razgovor sa bilo kojim zvaničnikom iz sveta početi i završiti molbom da njihovi investitori ulože novac u Srbiju, dodajući da je spreman da pomogne da u državi budu obezbeđeni neuporedivo bolji uslovi za one koji imaju novac i koji mogu da zaposle građane.

“Sveobuhvatne reforme počećemo od sebe. Moraćemo da radimo, ali i da štedimo više”, rekao je Nikolić i najavio da će troškovi njegovog kabineta, iako ne veliki, biti smanjeni, a da će to morati da urade i ostale institucije i državni organi.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Put Srbije u zajednicu EU (22/27 države su priznale Kosovo kao državu!) znači saglasiti se otimanjem 15% srpske teritorije, a osoba koja kaže da to predstavlja put ekonomskog prosperiteta i da će lično pomoći da se taj put nastavi naravno prati nečije interese, sumljivo je da li su to interese Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *