04. јун – ДСС:Потребна хитна седница СБ УН о Косову

БЕОГРАД – Демократска странка Србије саопштила је данас да је неопходна хитна седница Савета безбедности УН због, како је рекао портпарол те странке Петар Петковић, бруталне силе коју је претходних дана применио Кфор на северу Косова и Метохије.

Он је на конференцији за новинаре истакао да “пуцање на српски народ” захтева озбиљан одговор државе Србије и додао да држава треба да предузме све што је у њеној моћи како би заштитила свој народ на КиМ.

“Потребно је да се хитно сазове седница Савета безбедности УН где би престали сви ти напади и брутална сила од стране Кфора и где би заправо његов однос према српском народу на КиМ добио свој епилог”, казао је Петковић.

ДС С сматра да је добра одлука председника Србије Томислава Николића, који је рекао да ће, после посете Бриселу, народу, странкама и парламенту обелоданити шта је резултат договора Београда и Проштине и рећи који су услови да би Србија даље наставила пут ка европским интеграцијама, казао је Петковић.

Он је запитао да ли је договор “који су Борко Стефановић и бивши председник Србије Борис Тадић договарали у Бриселу”, у дијалогу Београда и Приштине, нешто што је резултирало недавним “нападом Кфора” на Србе на северу Косова.

“Кфор оваквим акцијама очигледно покушава да успостави договор Београда и Приштине”, каже Петковић.

Према његовим речима, сада се виде резултати политике да “ЕУ нема алтернативу”, како је додао, “не само на КиМ, него видимо да резултати те погубне политике током формирања владе доживљавају право своје лице и потпуну катастрофу”.

“Имамо коалиције које су чиниле претходну власт, а која је довела до ове катастрофалне ситуацији у Србији и имамо представнике те коалиције, бивше власти која говори да поново хоће да воде Србију и то по сваку цену”, рекао је Петковић.

Коментаришући састанак председника Србије и Српске напредне странке, Петковић је казао да је позивањем СНС на консултације код председника формално почео процес формирања владе.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *