Није свеједно

Пише Александар Ђаја

Грађани Србије, хоћете ли опет дозволити да Тадић и ДС постизборним махинацијама прекроје народну вољу и уведу вас у нову четворогодишњу ноћну мору?

 

На Ђурђевдан, 6. маја 2012. године, десило се оно што је и било очекивано: највећи број посланичких места у Скупштини Србије освојила је Српска напредна странка, док су у други круг избора за председника Србије ушли Томислав Николић и Борис Тадић. Упркос најпрљавијој кампањи вођеној од кад је у Србију уведен вишепартијски систем, упркос тоталној контроли и бестидној, готово „порнографској“ злоупотреби 99 одсто медија у Србији, упркос томе што, док овај текст настаје (а то је дубоко у ноћ, 6. маја), дакле више сати после званичног затварања бирачких места, влада права конфузија у бројању гласова по целој Србији, као и у Београду, да нека гласачка места још увек нису затворена, док се гласачке кутије са Косова и Метохије возе камионима „страних окупатора“ кроз мрачна беспућа ка Рашкој и Врању, са могућношћу да на волшебан начин успут замене свој садржај, упркос томе да су избори на ивици регуларности – Демократска странка је доживела катастрофалан пораз!

[restrictedarea]

„…ДОК СЕ НЕ РАЗБИЈЕ“
У односу на изборе из 2008. године изгубила је – 17 процената гласова, док је СНС од 0 дошао на 25! Иако је тај пораз ДС-а неочекиван и болан, и тешко га је признати, а још теже сакрити, Борис Тадић се нада да ће и овог пута, уз „саучесништво“ СПС-а и, по истом моделу из 2008. године, уз помоћ својих „гремлина“, као што су ЛДП и УРС,  освојити и трећи председнички мандат, формирати Владу и увести народ Србије у нову четворогодишњу ноћну мору! Што да не, мисли он: „Крчаг иде на воду, док се не разбије!“
Грађани Србије, хоћете ли опет дозволити да Тадић и ДС постизборним махинацијама прекроје народну вољу и уведу вас у нову четворогодишњу ноћну мору? Хоћете ли дозволити да се тај „крчаг“ разбије о вашу главу – а, не о њихову?
Немогуће је да сте заборавили да је током протекле четири године режим Бориса Тадића уместо обећаних 200.000 радних места, отпустио 400.000 радника. Да 688.000 пензионера имају примања која су нижа од 15.900 динара. Да је прича о 1.000 евра бесплатних акција једна од највећих лажи у новијој историји европског парламентаризма? Да је данас „партија гладних“ највећа партија у Србији. Да је „имовина која је била у власништву 10 милиона људи преко ноћи постала власништво 10 породица“!
Грађани Србије, да ли вам је свеједно што Милосија Милинковић (78 година), која је болесна и живи сама, прима пензију од 8.500 динара, која није довољна ни за минималне потребе, док социјалну помоћ не прима јер не испуњава услове? Да ли уопште чујете њене речи или мислите да је то само глас из телевизора: „Не знам како ћу да се сналазим и да се грејем, и све то. Имам рачун од јануара 3.500 за струју и екстрателевизију, то нисам платила, а сад ћу да добијем нови рачун. Нисам платила, немам од чега. Плаћам лекове“. Магистар Надежда Сатарић из организација „Амити“, каже: „Кромпир, пасуљ, хлеб, то је њихова потрошња, нема потрошње меса, нема потрошње воћа, млека, млечних производа. Оно што је још црње, они немају новац да плате лекове. Више од 90 одсто сиромашних старих људи има по четири-пет обољења“. Истовремено, најбогатији градоначелник у региону и потпредседник ДС-а има четристо-петсто милиона евра, „зарађених“ у протеклих четири-пет година, од кад је у врху власти! А који већ изјављује: „Уједињени региони Србије су испод цензуса, али ћу ја понудити УРС да и даље остану са нама“… Па, како то? Да ли је то поштовање воље бирача који су одредили да УРС не пређе цензус у Београду – или је Београд, Ђиласова прћија, у којој он по свом ћефу дели одборничка места као гумене бомбоне?
Београђани, како је могуће да вам је било свеједно, па сте дали гласове Ђиласу (уколико није у питању велика изборна крађа), када је Окружни суд у Љубљани због корупције, у петак 30. марта 2012. године, осудио на годину дана и пет месеци затвора Ивана Зидара, директора (сад већ пропалог) СЦТ-а, фирме која је градила „најскупљи мост на свету“, Мост на Ади у Београду? Да ли вам је свеједно што званичну цену (према проценама стручњака креће се од око 500 милиона евра, дакле као три „обична моста“) Драган Ђилас до данас није саопштио јавности? Како је могуће да то није било свеједно Словенцима, а било је свеједно вама?!

НИКАДА НИЈЕ КАСНО
Да ли вам је заиста било свеједно да је РРА  на дан избора, због наводног кршења изборне тишине, затворила програм једино опозиционе телевизијске станице „Свет плус инфо“? Шта је то толико било неопходно да се сакрије током изборног процеса у Србији?
Да ли вам је нормално што под влашћу ДС-а наша „позната“ драмска списатељица и професорка на ФДУ, некадашњи кандидат ЛДП-а за градоначелника Београда, купује кокаин на улици, па се у нагодби с Тужилаштвом (јер јој је супруг бивши француски амбасадор у Београду) против ње – обуставља кривични поступак, који би јој могао донети казну до три године затвора? Нема чак ни суспензије на факултету, већ она наставља да учи своје ђаке – како се „ушмркава“? Настрадаће само дилер који јој је продао кокаин!
Тако то обично и бива у оваквој „правној држави“… Како на улици, тако и у политици… Продавац и купац увек зараде, обично страдају курири. Грађани Србије, грађани Београда, зар вас више није срамота да будете „курири“, који разносе гласове у корист ДС-а и режима Бориса Тадића, мислећи да тиме учествујете у креирању својих судбина? Као да је под режимом за кога сте гласали, за вас икада и била предвиђена некаква судбина…
Размислите о томе до 20. маја. Никада није касно. Само немојте да вам буде свеједно.

[/restrictedarea]

4 коментара

  1. I, neće biti svejedno. Jednostavno je nemoguće da uprkos svim mahinacijama i brutalnoj krađi iz prvog kruga, 20. maja ne pobedi Tomislav Nikolić! A, onda, cela piramida zla i korupcije „žutih“ počinje da se urušava. Prvo Boris, pa svi redom… Kakva vlada DS-a i SPS-a… Ma, ‘ajde, Dačić će prvi dotrčati do Nikolića moleći ga za koaliciju i neku funkciju!… Razume se, znam, da ima i onih koji drugačije misle i koji smatraju da je Nikolić trebalo da bojkotuje drugi krug… Ali, šta bi se onda desilo? „Žuti“ bi jednostavno proglasili Tadića za predsednika, formirali Vladu i – nastavili da uništavaju Srbiju! Potpuna istina o krađi izbora u prvom krugu nikada ne bi izašla na videlo!Ako neko misli da bi oni pokazali nekakvo viteštvo i odbili da pobede bez borbe, vara se! Oni nikakve časti i morala nemaju, što su ovom krađom i dokazali! Pa, to je jasno kao dan!… Koji je uopšte imao izbor Tomislav Nikolić? SNS je učinila sve što je mogla: pobedila je na republičkim izborima, uprkos neviđenoj blokadi medija i satanizaciji svog predsednika i stranke uopšte, ima kandidata za drugi krug, razotkrila je sa Dverima, DSS-om i Mađarima izbornu krađu, sve dokaze predočila nadležnim institucijama, tražeći da se prvi krug poništi – pazite, da se time poništi i njihova pobeda! – da bi se došlo do prave istine. Ako to nije fer, ja onda ne znam šta jeste… Šta je bila alternativa? Ulične demonstracije. Izvesti našu decu na ulicu da se biju sa policijom? I na koga je u tim demonstracijama SNS sigurno mogla da računa? Samo na Dveri, koji ionako nisu imali šta da izgube, jer nisu prešle cenzus, a čije je finansiranje dosta mutna rabota, kao i pitanje: ko ih je stvorio? Impozantan je broj onih koji misle da je ih je stvorila Državna bezbednost, mada je, priznajem, to sada irelevantno, jer je njihov patriotizam danas nesporan… Ili na Koštuničin DSS? Pa, kako? Koštunica treba da napiše celu knjigu da bismo znali šta misli i da pri tom još uslovljava svoju podršku nekakvom salonskom idejom o „vojnoj neutralnosti“ Srbije. Zamislite, Srbije – koja više uopšte vojsku i nema! … Na žalost, vreme za čitanje Vojinih knjiga je isteklo i zato je odluka Nikolića i vrha stranke da se ide na drugi krug – apsolutno ispravna. Ne vredi ni jedna razbijena dečja glava, a ne daj Bože, nešto gore – bilo kakve i bilo čije fotelje!… Uostalom, Boris Tadić i DS su u svakom slučaju „poražena ekipa“, koja bi, čak i u slučaju ponovne „masne krađe glasova“, a koja ne bi odmah bila uočena (što je ovoga puta nemoguće!) i Tadićeve eventualne pobede, trajali najduže par meseci… Jednostavno, kad je nešto trulo i umire, to se vidi i oseća!… Opozicija samo treba da smiri strasti, da DSS podrži Nikolića (što će se, mislim, sigurno desiti), pa i Dveri, jer je ne samo SNS-u, nego svima nama, poštenim i patriotski orijentisanim građanima Srbije, neophodna pobeda nad ovom dvanaestogodišnjom pošasti koja je zadesila Srbiju 5. oktobra, a kulminirala od 2008. godine, naovamo!

  2. Valjda je danas svima jasno i nakon ovog Đajinog teksta, ali i odličnog analitičkog komentara Argonauta, da je u Srbiji na delu – jedina diktatura u Evropi! Diktatura Borisa Tadića, koju iz svojih razloga i na svoju sramotu Evropa toleriše, u kojoj su mediji zatvoreni za svaku opoziciju (osim za onu lažnu), u kojoj se krade na izborima (i to u procentu više od 10% – ili preko 400.000 glasova!), u kojoj se na državnoj televiziji emituju gnusne laži protiv kandidata opozicije, a Boris Tadić trpa u svake vesti, samo još fali da iskoči iz vodokotlića kada u WC-u pustim vodu! Neverovatno, užasno, sramotno… To za mene, naravno, nije iznenađenje – ali, pitam „heroje“ petog oktobra koji su za ovu diktaturu rušili Beograd i palili Narodnu skupštinu? Da li se bar i malo kaju? Jesu li svesni kakvu su monstruozno tvorevinu doveli na vlast? Da li sada kada ostaju bez posla i hleba smeju da priznaju da su se prevarili, ili ćute od sramote i gutaju… onu stvar? Pa, znate li vi šta je Slobodan Milošević bio za ovu bagru? Gospodin čovek i istinski demokrata! Ovaj Tadić je, bre, ljudi, kao srednjevekovni despot, a pri tom, potpuno nesposoban. Drže ga na vlasti oni koji preko njega žele da sačuvaju svoje političke pozicije i svoje enormno bogatstvo, pokradeno od naroda Srbije… Svaka čast Vesni Pešić, koja sigurno nije bila moj politički istomišljenik, na svemu onome što je iznela o ovom režimu i na podršci Tomislavu Nikoliću u drugom krugu!… Sve u svemu, bilo kako bilo, slagali se sa izlaskom u drugi krug ili ne – narode Srbije shvati da je 20. maja poslednja prilika da zbaciš sa grbače ovu „žutu pijavicu“ i da se izboriš za svoju budućnost i budućnost svoje dece. Ako Boris i njegovi satrapi pobede, ostaćeš i bez gaća!… Udruži se i podrži Nikolića da pobedi, pa onda potepaj u zatvore sve one za kojima rešetke odavnu čeznu! A, posle, lepo i na miru, demokratskim putem, opredeljuj se za Tomu, Koštunicu, Dveri, itd… Hirurzi prvo odstrane tumor, pa tek posle razmišljaju o daljem oporavku pacijenta!

  3. Upravo sam odgledala tv duel Nikolić – Tadić, a pogotovu kada sam čula da su Koštunica i DSS podržali Nikolića u drugom krugu, a pre toga pročitala ovaj sjajan Đajin tekst – mogu mirno da odem na spavanje! Jer, nakon svega toga, nemoguće je da Nikolić ne pobedi! Videli smo bivšeg predsednika Tadića, koji je delovao bolesno, smušeno i napeto, izgovarajući najobičnije frazetine o „dobrom životu“, koje su toliko lažne da su, naprosto, užasno uvredljive za građane Srbije. Na drugoj strani, Toma je jednostavnim rečima izneo svu mizeriju Tadića i ovog režima i jad i čemer ovog naroda, koji su „žuti desperadosi“ zavili u crno! Pa, čak je i Vesna Pešić, na moje najprijatnije iznenađenje i njojzi na čast, otvoreno nazvala Tadića diktatorom i uzurpatorom vlasti i podržala Nikolića za predsednika Srbije!… Šta još reći: građani Srbije ne dajte da nas pokradu, glasajte za jedino moguću opciju za spas Srbije, za Tomislava Nikolića (a, posredno, na taj način i za Voju i DSS) – jer, sa „žutima“ je gotovo. Pa, videli ste svi na televiziji, da je bivši predsednik Srbije, Boris Tadić, na fizičkom i mentalnom planu nesposoban da obavlja tu funkciju…!

  4. Gos, dao je oličnu analizu u svom glanku i ostali njegovim
    člancima koje rado čitam, nemam zamerku na pisanje saradnika
    našeg i Vašeg Pečata. Danas Dveri okupljaju prevarene, pokradene
    omalovažane od režimlija CRVENO-ŽUTIH ako plato bude pun oni
    su pobedili bivšeg i vršioca dužnosti prevarene Srbije.
    20 Maj treba i mora da reši ovaj mešetarski čvor NATO EU-CRVENO-
    ŽUTA OLIGARHIJA. Verovati je pameti ovog prevarenog naroda
    države Srbije da neće glasati za prevarante . Imamo ime i
    prezime na listiću a to je Tomislav Nikolić čovek iz naroda
    iz Šumadije KARAĐORĐEVE GLAS SVOJ DAJ NJEMU SRBINE!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *