11. мај – Коштуница: Неопходно поново пребројати гласове

БЕОГРАД – Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је данас да је неопходно да независна комисија поново преброји све гласове и утврди да ли је било наводне крађе и ако јесте, ко је за њу одговоран.

“Неопходно је да власт неодложно приступи провери свих сумњи да је дошло до крађе на изборима. Нисам веровао да је могуће да ће се и после 5. октобра поново џакови пуни изборних листића наћи на улици, као што је то било за време Милошевића и СПС-а”, рекао је Коштуница, а наводи се у саопштењу Д С С.Према његовим речима, тренутно нема прече обавезе него да се они који су најодговорнији и целокупна власт заложе да се одмах утврди колико и да ли изборних листића недостаје из РИК-а и ко је одговоран за ту наводну крађу гласова.

“У најбољем интересу Србије је да се поновним пребројавањем гласова утврди пуна истина и недвосмислено расветли да ли су избори регуларни. Најгоре што може Србији да се деси јесте да на изборе падне сенка сумње да су гласови покрадени”, истакао је Коштуница.Он је додао да је за власт увек “потребна јасна подршка народа” и позвао да се мирно и трезвено сви заложе за регулураност избора и поново пребројавање гласова.

Извор: Танјуг

3 коментара

  1. A šta, moja “jalova nado”, ako se na tvoje “mirno i trezveno zalaganje” žutaći potpuno ogluše? Šta ako te budu prezrivo ismejali, kao i tvoje smešne i sterilne zahteve? Šta onda profesore…?

  2. Ne da ne koristi, nego ce nas sve koji znamo, da je ovo gruba prevara naroda, staviti na stub rugla. Na sve su oni spremni, usa u eu su im vec sve isplanirali, organizirali i naucili ih kako ce lako i bez mogucih posledica doci na vlast – i naravno zadrzati je dozivotno, po titinom receptu. Sve to na teret i veeeeliku stetu Srbije i njenog naroda.

  3. Ако Републичка изборна комисија дефинитивно одбије захтев председника ДСС-а да се гласови поново преброје,што нити је тешко нити је скупо, дилема да ли је било или није било крађе на изборима драстично би се повећала.Повећала би се тада и сумња да су у могућој изборној крађи учествовали и челници политичког режима,а повећала би се и сумња да су челници политичког режима ванинституционално организовани, бескрупулозни и спремни на све да би остали на власти. Изборна воља народа морала би да се поштује без обзира да ли неком у власти или опозицији то одговара или не одговора, у супротном друштво би ушло у кризу поверења у институције, демократија би доживела крах и почела би огољена диктатура која би се правдала борбом против анархије коју је сама увела. И обратно, утврђивањем одговорности за евентуално фингирање изборних неправилности ојачало би поверење грађана у кључне друштвене институције и оснажило демократски дух владавине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *