30. април – Србију ћемо подићи политиком неутралности

НОВИ САД – Србију морамо подићи 6. маја, а подићи ћемо је политиком неутралности, која представља борбу за слободу, изјавио је вечерас председник Демократске странке Србије (ДС С) Војислав Коштуница, на завршној предизборној конвенцији те странке за Војводину и Нови Сад.

Коштуница је у Мастер центру “Новосадског сајма”, истакао да је политика неутралности политика борбе за слободу, а да та слобода значи да се Србија економски ослободи, да је слободна држава и да су људи у Србији слободни.

Он је објаснио да економска слобода значи развој сопствене производње, да слобода државе значи, како је рекао, да не може свако како му се прохте да јој прекраја границе, а слобода људи, по његовим речима, значи да су људи слободни и нико не може мењати њихову изборну вољу, као што је то, како је рекао, урађено пре четири године.

Председник ДС С је истакао да ће та политика неутралности Србији омогућити да преговара са свим земљама света и то на равноправним основама. “Ми у Србији сада имамо задовољну и презадовољну власт и незадовољан народ“, рекао је Коштуница додајући да је то последица чињенице да је актуелна власт пошла, како је рекао, погрешним путем у којем се од „силне приче о ЕУ не види Србија“.

Лидер ДС С је рекао да ниједна друга земља није ушла у ЕУ а да јој је за узврат тражен део територије, додајући да се нада да то неће ни Србија урадити.

Коштуница је рекао да је председник Европског парламента Мартин Шулц казао да је распад ЕУ сасвим могућ сценарио, те да су од тада власти смањиле, како се изразио, притисак и прогањање оних који су против Европске уније.”Сада су променили догму. Од оне да ЕУ нема алтернативу, прешли су на другу, много опаснију догму по којој су они незамењеви и немају алтернативу“, рекао је Коштуница, истичући да се у Србији ништа на боље није променило од 2008. године.

Говорећи о државном интегритету Србије, Костуница је рекао да је његов гарант Устав Србије и да је сада тај Устав на удару оних који би, како је казао, да Србији одузму део територије.

Коштуница је рекао да је Устав одраз воље грађана, те да је за њега гласао и покојни партијарх Павле, који је, како је Коштуница рекао, тада “први пут изасасао на гласање, не на изборе, већ на референдум за Устав”.

Председник новосадског одбора ДС С Борко Илић је рекао да ће, уколико садашња градска власт буде наставила да води град, Нови Сад врло брзо постати предграђе Инђије, Пећинаца или Старе Пазове.

Председник Економског савета ДС С и потпредседник те странке, Ненад Попвић је устврдио да ће ДС С обезбедити Србији из Русије десет милијарди евра инвестција.

Он је казао да се “сви у свету чуде Србији зашто хрли у ЕУ, када пола чланица ЕУ бежи из ње и хита ка руском тржишту којем Србија има слободан приступ”.

На конвенцији су још говорили и председник Покрајинског одбора ДС С Бранислав Ристивојевић, потпредседник ДС С Милош Јовановић, носилац листе те странке за покрајинске изборе Синиша Ковачевић и чланица председништва ДС С Санда Рашковић Ивић, чије је обраћање „земљацима са оне стране Дрине“ изазвало овације присутних у Мастер центру „Новосадског сајма“.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *